Gaziantep Cumhuriyet Bayramı'na Doğru

Cumhuriyet Bayramı'na Doğru

27.10.2018 - 12:39 | Son Güncellenme:

.

Cumhuriyet Bayramına Doğru

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adnan Ünverdi ve Gaziantep Basın Cemiyeti (GBC) Başkanı Arif Kurt, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Haberin Devamı

Karaduman, mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, aziz milletin azim ve kararlılığıyla kurulan cumhuriyetin 95. yıl dönümünü büyük bir gurur ve onurla kutladıklarını ifade etti.

Her anı kahramanlıklarla dolu eşsiz bir mücadele örneği olan Kurtuluş Savaşı'nın milletin var olma mücadelesi, cumhuriyetinse yeniden dirilişin sembolü olduğunu belirten Karaduman, şunları kaydetti:

"Her türlü zorluğa ve imkansızlığa rağmen aziz milletimizin vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla bağımsızlığına kavuşabilmek için giriştiği Kurtuluş Savaşı, büyük bir zafer ile sonuçlanmış ve kahramanlarımız tarafından bize, geçmişimize, gururla, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayacak bir ülke ve cumhuriyet armağan edilmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, vatan için kanlarını toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle bir kez daha anıyor, Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum."

Haberin Devamı

- GSO Başkanı Ünverdi

GSO Başkanı Adnan Ünverdi, milletçe birlik beraberlik içerisinde, cumhuriyetin korunması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması noktasında her zamankinden daha fazla gayret gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Cumhuriyet değerlerinin önemine vurgu yapan Ünverdi, şöyle devam etti:

"Hiç bir gücün cumhuriyetimize zarar vermesine izin vermeyeceğiz. Bu uğurda canımızı vermeye de her zaman hazırız. Cumhuriyetimize ve onun yüce değerlerine her zamankinden daha fazla sahip çıkmalı, Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için teknolojik, bilimsel ve ekonomik gelişmeyi yakalama noktasında el ele, omuz omuza verip çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Her şeyin temeli olan eğitime gereken önemi vererek üreten bir toplum haline gelmeliyiz. Bu duygularla başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, canından aziz bilerek vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı'nı yürekten kutluyorum."

Haberin Devamı

GBC Başkanı Kurt ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Türk milletinin 95 yıl önce ortaya koyduğu büyük fedakarlık ve kahramanca bir mücadele sonucunda cumhuriyetin kurulduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

"Bağımsız bir Türkiye'nin daha da güçlenmesi ve zalimlerin oyunlarını bozmaya devam etmesi için tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi güçlü bir basına da ihtiyaç vardır. Bunun en somut örneklerinden biridir 15 Temmuz. Türk medyası, vatanının, milletinin yanındadır, yanında durmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Tüm hemşehrilerimin ve Türk milletinin Cumhuriyet Bayram'ını en içten duygularla kutluyorum."