Gündem Cumhuriyet için coşkulu yürüyüş

Cumhuriyet için coşkulu yürüyüş

30.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere bir çok ilde Cumhuriyet Yürüyüşü ve Fener Alayı düzenlendi. Bağdat Caddesi’ndeki Fener Alayı’na binlerce insan katıldı. Anıtkabir’de ise dilek balonları uçuruldu

Cumhuriyet için coşkulu yürüyüş

İstanbul’un Beşiktaş ve Kadıköy ilçelerinde, Ankara, İzmir, Zonguldak ve bir çok ilde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ‘Cumhuriyet Yürüyüşü ve Fener Alayı’ düzenlendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’daki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ardından akşam saatlerinde İstanbul’a geldi. Kılıçdaroğlu, Kadıköy Belediyesi tarafından Bağdat Caddesi’nde düzenlenen düzenlediği Cumhuriyet Yürüyüşü’ne katıldı. Binlerce vatandaşın ellerinde Atatürk posteri ve Türk bayraklarıyla katıldığı yürüyüşte Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Kadıköy Belediye Başkanı Aykut Nuhoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı eşlik etti.

Anıtkabir’e akın
Cumhuriyet Bayramını kutlamak için Anıtkabir’e gelenler önce Atatürk’ün mozolesini ziyaret etti, daha sonra görevliler tarafından dağıtılan balonları yakıp, uçurdu.
Dilek balonlarının uçurulduğu Anıtkabir’de renkli görüntüler ortaya çıktı. Askerlerin nöbet değişimi de ziyaretçiler tarafından ilgiyle izlendi. Anıtkabir, kutlamalar dolayısıyla saat 21.00’e kadar ziyaretçilere açık kaldı.
İzmir Bornova Belediyesi’nin düzenlediği fener alayı yürüyüşüilçede yaşayan binlerce vatandaşı buluşturdu. Fener alayı yürüyüşünde Mustafa Kemal Caddesi Türk Bayrakları Atatürk posterleri ve meşalelerle adeta kırmızıya boyandı. Özkanlar semtindeki viyadüklerin altından başlayan yürüyüşe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP Bornova İlçe Başkanı Fatma Doğru, CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu ve Mustafa Balbay ile çok sayıda vatandaş katıldı.Yürüyüşe katılanların yanı sıra ev ve işlerlerinden korteji selamlayanlar da coşkuya ortak oldu.

Haberin Devamı

Baret taktılar
- İzmirliler Gündoğdu Meydanı’nda birlik ve bütünlük mitingi düzenledi. 10 bin kişinin katıldığı mitingde siyasi parti il başkanları da birer konuşma yaptı. Bazı vatandaşların kafalarına madenci baretleri taktıkları görüldü.
- Eskişehir’de Atatürkü Düşünce Derneği öncülüğünde düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü’ne 20 bin kişi katıldı.
- Samsun’daki tören Ermenek’teki facia nedeniyle sadece geçit töreniyle kutlandı.
- Adana’da Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Kasım 1937’de Adana’ya yaptığı ziyarette sınıflarına girerek ders verdiği 93 yaşındaki Remziye Tatlı, bir okulun düzenlediği Cumhuriyet Şöleni’nin onur konuğu oldu.
- Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlendiği “bayrakla gelene teleferik bedava” kampanyasında rekor kırıldı. Teleferik, Cumhuriyet Bayramı’nda 10 bin kişi taşıdı.
- Kayseri’de Down sendromlu ve lösemili çocuklar Cumhuriyet Bayramı’nı buruk geçirdi. Eglence programları, Karaman’daki maden kazası nedeniyle iptal edildi. Çocuklara sadece hediyeler verildi.