Diyarbakır ÇÜNGÜŞLÜLER SOKAKLARI İNLETTİ

ÇÜNGÜŞLÜLER SOKAKLARI İNLETTİ

27.07.2016 - 16:43 | Son Güncellenme:

.

ÇÜNGÜŞLÜLER SOKAKLARI İNLETTİ

Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesinde belediye meydanında toplanan vatandaşlar, ellerine aldıkları Türk bayraklarıyla darbe girişimine karşı yürüdü. Vatandaşlar, “Katil FETÖ” sloganlarıyla ilçeyi inletti.
Belediye meydanını dolduran yüzlerce Çüngüşlüye hitaben konuşan Kaymakam Ahmet Başer, “15 Temmuz itibariyle hain bir darbe saldırısıyla karşı karşıya geldik. Ancak milletimizin kenetlenmesi tüm farklılıklarını bir kenara bırakarak tankların, mermilerin, savaş uçaklarının karşısında dimdik durarak hain darbeyi bertaraf etti. İnşallah bu birlikteliğimizi devam ettirdiğimiz sürece bu tarz ihanet içerisinde olanların kalkışmalarına şahit olmayacağız. Biz millet olarak Türküyle, Kürdüyle, Zazasıyla, Lazıyla, Çerkeziyle tüm unsurlarıyla yüz yıllardır varlığımızı sürdürüyoruz. Dünya var olduğu sürece var olacağız. Hiçbir güruh, hiçbir ihanet çetesi arkalarındaki güç ne olursa olsun varlığımıza zarar vermeyecektir. Bu son yaşadığımız süreç bunun en büyük kanıtıdır” dedi.
Çüngüş Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca ise, 15 Temmuz’un bir milat olduğunu belirterek, “Devletin içerisine, kurumlara çöreklenmiş ve sinsice devleti ele geçirmeye çalışan FETÖ terör örgütüne mensup hainlerin yapmak istedikleri darbe, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın dik duruşu ve milletin vatanına, devletine, bayrağına sahip çıkarak darbeye karşı dik durmaları darbeyi durdurmuştur” diye konuştu.
AK Parti Çüngüş İlçe Başkanı Zülfü Hüseyin Uzun de darbecilere tepki göstererek, şu ifadelerde bulundu:
“15 Temmuz’dan beri gündüz işe gece ise demokrasi nöbeti tutanlara selam olsun. Bildiğiniz gibi 15 Temmuz’da halkın iradesine kelepçe vurmak isteyenlere karşı canlarınızla bu meydanlarda mücadele ediyorsunuz. Cumhurbaşkanımız bitti demeden meydanları terk etmeyeceğiz. Sevgili halkım. Mücadelenizin önünde saygıyla eğiliyorum.”
Konuşmaların ardından Mizgin İlahi grubunun ilahi dinletisinin ardından Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca yönetiminde yüzlerce Çüngüşlü ellerindeki bayraklarla yürüyüş yaptı. Yürüyüş AK Parti ilçe binası önünde sona erdi.