Dünya Dabık’taki IŞİD bayrağı indirildi

Dabık’taki IŞİD bayrağı indirildi

17.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fırat Kalkanı Harekatının 54’üncü gününde harekatın 3’üncü aşaması olan El Bab öncesi IŞİD’in en önemli stratejik noktası olan Dabık, ÖSO güçlerinin kontrolüne geçti...

Dabık’taki IŞİD  bayrağı indirildi

Fırat Kalkanı Harekatı’nda IŞİD için dini ve stratejik öneme sahip Dabık artık Sultan Murat Tümeni’nin kontrolünde. Kentte bulunan IŞİD bayrağını indiren Sultan Murat Tümeni askerleri IŞİD bayrağında Hz. Muhammed’in mühürü bulunduğu için bayrağı yere indirmedi.

Fırat Kalkanı Harekatının 54’üncü gününde harekatın 3’üncü aşaması olan El Bab öncesi IŞİD’in en önemli stratejik noktası olan Dabık, ÖSO güçlerinin kontrolüne girdi. Önceki gece başlayan operasyonlarda Geylani ve Arşak köyleri IŞİD’den alındı. Savran’a yönelen ÖSO askerleri IŞİD’le girilen çatışmada bu köyü de ele geçirdi.

Dabık’ı çembere alan ÖSO askerleri sabah saatlerinde Dabık’a girdi. ÖSO içerisinde bulunan Sultan Murat Tümeni askerleri Dabık’ta bulunan dev IŞİD bayrağını indirdi. Yerine kendi bayraklarını asan askerler IŞİD bayrağının üzerinde Hz. Muhammed’in mührünün bulunması nedeniyle bayrağı yere indirmedi. Askerler, bayraktaki peygamber mührünü öperken, Sultan Murat Tümeni kaynakları, “Peygamber efendimizin mührünün bulunduğu böyle bir bayrağın teröristlerin elinde bulunması utanç verici” açıklamasında bulundu.

Kehanet tutmadı

IŞİD, Dabık’ın Müslümanlarla Müslüman olmayanlar arasında kıyametten hemen önce çıkacak büyük savaşın başlayacağı yer olduğuna inanıyordu. Türkiye destekli ÖSO güçlerinin Dabık’a yönelik operasyonlarının artması üzerine IŞİD lideri Ebubekir El-Bağdadi örgütün yayın organından yaptığı açıklamada beklenen kıyamet savaşının bu savaş olmadığını dile getirdi.

Bağdadi’nin açıklamasından birkaç gün sonra Dabık’ın düşmesi üzerine yerel kaynaklar bu açıklamanın IŞİD militanlarının moralini yüksek tutmak amacıyla yapılmış bir hamle olduğunu söyledi. Dabık’ın alınmasıyla IŞİD’in motivasyonunun düştüğü, Musul operasyonun başlaması ile örgütün aynı anda iki cephede savaşamayacağı kaydedildi.