Dünya DAEŞ Kerkük’e saldırı düzenledi

DAEŞ Kerkük’e saldırı düzenledi

20.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Irak’ın Kerkük kentinin güneyinde terör örgütü DAEŞ’in pusu kurmasının ardından çıkan çatışmada 17 Haşdi Şabi unsurunun öldüğü, 20’sinin de kaçırıldığı bildirildi.

DAEŞ Kerkük’e saldırı düzenledi

Yetkililerce daha sonra yapılan açıklamalardaysa, kaçırılan Haşdi Şabi üyelerinin de DAEŞ tarafından öldürüldüğü bildirildi. Kerkük Polis Müdürlüğü Basın Sorumlusu Afrasyav Kamil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Terör örgütü DAEŞ, girdiği çatışma sırasında kaçırdığı tüm Haşdi Şabi unsurlarını öldürdü” dedi. Kamil, terör örgütü DAEŞ tarafından kaçırılan Haşdi Şabi mensubu 20 kişinin cesedinin çatışmanın ardından bölgeye giden güvenlik güçlerince bulunduğunu belirtti. Haşdi Şabi unsurlarının “acımasızca” öldürüldüğünü ifade eden Kamil ayrıca, çok sayıda askeri araç ve mühimmatın da DAEŞ tarafından ele geçirildiğini, bunların güvenlik güçlerine yönelik saldırılarda kullanılmasından endişe duyulduğunu aktardı.
DAEŞ kendi haber ajansı Amak üzerinden saldırıyı üstlendi. Irak ordusu DAEŞ’in bölgedeki uyuyan hücreleri için arama operasyonu başlattıklarını duyurdu.

Yazarlar