Dünya DAEŞ köprüleri uçuracak

DAEŞ köprüleri uçuracak

10.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dicle’nin batısına yığınak yapan DAEŞ’liler, Musul’u birbirine bağlayan 4 köprüyü patlayıcılarla donattı. Teröristler, Irak güçlerinin geçişini engellemek için köprüleri patlatacak

DAEŞ köprüleri uçuracak

Peşmerge güçleri ile Irak ordu birliklerinin Musul çevresindeki operasyonları etkili olurken, DAEŞ örgüt güçlerini kent merkezine çekmeye başladı. Musul’un doğu kesiminde bir mahalle DAEŞ’ten tamamen temizlendi. DAEŞ, kentin doğusundan çekilmeye başlarken Dicle nehrinin batısına yığınak yapıyor. Dicle nehri üzerinde kentin doğu ile batısını birbirine bağlayan 4 köprüye DAEŞ’liler TNT yerleştirirken Irak güçlerinin karşıya geçmesini engellemek için köprüleri havaya uçurmayı amaçlıyor.
Gökçeli mahallesinden Musul’a giren Irak ordu birlikleri, kentin doğusundaki 12 mahallede denetimi tamamen ele geçirdi.
Sokak savaşı sürüyor
İntisar mahallesinin büyük bölümünde denetimi elegeçiren Irak ordu güçleri, yer yer DAEŞ’in direnişi ile karşılaşıyor. İntisar mahallesinde ilerleyen Irak askerleri ile DAEŞ’li gruplar arasında sokak savaşı sürüyor.
Kentin doğusunda yer alan Saddam bölgesi ile Hayalkudüs, Kerame, Hayalsalah mahallelerinde Irak ordusu ile DAEŞ arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Irak ordu güçlerinin girdiği Musul’un İntisar Mahallesi’nde sokaklar öldürülen DAEŞ’lilerin cesetleri ile doldu. Ancak mahallenin değişik noktalarında kazılan tünellerde bulunan DAEŞ’lı grupların, zaman zaman buradan Irak askerlerine saldırı yaptığı, bu nedenle ilerlemenin yavaş sürdüğü bildirildi.
DAEŞ Musul’da bomba yüklü araçlarla intihar saldırılarını artırırken, kaolisyon uçakları dün DAEŞ’in bomba yüklü 12 aracını imha etti. Son iki günde 70’den fazla DAEŞ’li öldürüldü 8’i se sağ yakalandı.
Musul kent merkezinde çatışmaların şiddetlenmesi üzerine Irak Ordusu Bağdat ve Diyala’dan zırhlı araç, tank ve asker sevkiyatı yaptı. Kenti üç taraftan kuşatan Peşmerge güçleri ile Irak ordu birlikleri, merkeze doğru ilerleyişini sürdürürken DAEŞ’te zayıf halka olarak bilinen doğu kesiminden yavaş yavaş kentin batısına doğru çekilmeye başladı. Musul’un iki yakasını birbirine bağlayan Dicle nehri üzerindeki 4 köprüyü kaybetme endişesi yaşayan DAEŞ’liler, köprülerden birinin kara harekatı öncesi koalisyon uçakları tarafından bombalanması üzerine, ulaşım sağlanan dört köprüye TNT ile donattı.
Irak güçlerinin köprüyü ele geçirip batıya geçme ihtimali üzerine DAEŞ, takviye güç kaydırdı. Köprülerin kaybedilme ihtimaline karşı havaya uçurulması için hazırlık yapılıyor. Köprülerin uçurulması halinde Irak ordusunun karşıya geçmesi büyük zaman alacak.
Bombalı araç imha edildi
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye içinde yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekâtı çerçevesinde sınır hattında yaklaşık bin
500 kilometrekarelik alanda kontrol sağlandı.
Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda iki muhalif şehit oldu, 26 muhalif yaralandı, destek sağlayan unsurlarda ise zayiat ve hasar meydana gelmedi. Terör örgütü DAEŞ’e ait bomba yüklü bir araç imha edildi. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana bin 500 kilometrekare alanda kontrol sağlandı. l ANKARA Milliyet

Yazarlar