Gündem Dağarslanı’na portre ödülü

Dağarslanı’na portre ödülü

02.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

EyeEm Fotoğraf Ödülleri’nde portre dalında İstanbul’da üretimlerine devam eden 1984 doğumlu sanatçı Can Dağarslanı birinci oldu.

Dağarslanı’na portre ödülü

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümü mezunu Can Dağarslanı çalışmalarında mimari öğeleri anlatımı için bir araç olarak kullanıyor. Sanatçı, özellikle kimlik meselesini öne çıkaran ‘Kimlikler’ ve ‘Tersyüz’ adlı fotoğraf serileriyle tanınıyor. Sanatçı çalışmaları için, “İnsanlar gerçekliğin sınırlarını zorlamayı tercih ediyor. Bense gerçekliği koruyarak da sıradanlıktan kaçınabileceğime ve izleyiciyi şaşırtabileceğime inanıyorum. Doğal ışığı ve nesnelerin renklerini olduğu gibi bırakıp, çoğunlukla kompozisyon ve modellerin duruşlarıyla oynuyorum” diyor.

Tüm dünyadan 270 bin fotoğrafın katıldığı yarışmada, en iyi dış mekân fotoğrafçısı Koreli Ji-hyun Park seçildi. Mimari dalında Berlinli Ralph Pollack, foto muhabirlik branşında İranlı Pantea Naghavi Anaraki ve sokak fotoğrafı dalında İtalya’dan Reuven Halevi ödülün sahibi oldu. Finale kalan fotoğrafların içinde bulunduğu kitap ise 100 kopya ile satışa çıktı.

Haberin Devamı

EyeEm yetenek peşinde

Her yıl düzenlenen ve en geniş çaplı fotoğraf ödüllerinden biri olan EyeEm ödülleri bu yıl Berlin’de sahiplerini buldu. En fazla katılımcı sayısıyla bu yıl yarışma tarihinin de en büyük etkinliğini gerçekleştiren EyeEm, fotoğraf sanatında yeni yetenekleri keşfetme amacı taşıyor.