Gündem Dağlıca şehidini 10 bin kişi uğurladı

Dağlıca şehidini 10 bin kişi uğurladı

16.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca’da önceki gün PKK’lı teröristler ile çıkan çatışmada şehit olan piyade uzman çavuş 28 yaşındaki İrfan Mert, memleketi Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde gözyaşları ve dualar eşliğinde 10 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Dağlıca şehidini 10 bin kişi uğurladı

Şehidin uzman çavuş İrfan Mert’in cenazesi ilk önce helallik alınması için Topboğazı Mahallesi’ndeki baba evine getirildi. Bu sırada şehidin eşi Radya, ablası Dilek Güzel ve ağabeyi Mesut Mert fenalık geçirdi. Şehidin 7 aylık kızı Gülhan Fatma da yakınları tarafından babasının tabutunun üzerine konuldu. Şehit Mert’in naaşı daha sonra Kırıkhan Mezarlığı’na getirildi. Şehidin ağabeyi Mesut Mert buradaki törene kardeşinin üniforması ile katıldı. Törende şehidin annesi Müzeyyen ve babası Tahir Mert ile yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

‘Benim canım yandı’
Şehidin eşi Radya Mert, “Benim canım yandı, Allah sizleri de yaksın. Allah PKK’nın belasını versin. Benim kızım da asker, babasının kızı. Eşimin intikamını alın” diye teröre lanet okudu. Kılınan cenaze namazının ardından şehit İrfan Mert’in naaşı, Kırıkhan Şehitliği’nde yaklaşık 10 kişinin katıldığı törenle dualar ve gözyaşları eşliğinde toprağa verildi.