Gündem Dağlıca Üs Bölgesi'ne taciz ateşi!

Dağlıca Üs Bölgesi'ne taciz ateşi!

14.06.2015 - 15:23 | Son Güncellenme:

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Üs Bölgesi’ne bir grup PKK’lı tarafından havan ve uçaksavar ile saldırı düzenlendiğini bildirdi. Son dönemde Dağlıca üs bölgesine yönelik taciz ateşleri dikkat çekiyor.

Dağlıca Üs Bölgesine taciz ateşi

Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre saldırı, dün saat 19.45 sıralarında meydana geldi. Genelkurmay Başkanlığı’nın web sayfasında şu bilgilere yer verildi:

Haberin Devamı

"Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 7’nci Hudut Alay Komutanlığı Yüksekova Hakkari Dağlıca Üs Bölgesi’ne havan ve uçaksavar makinalı tüfek ile silahlı saldırıda bulunulmuştur. Terörist ateşlerine, üs bölgesinde bulunan unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmiştir. Unsurlarımız tarafından açılan karşı ateş üzerine, terörist ateşleri kesilmiştir. Söz konusu silahlı saldırıda, herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmemiştir. Bölgede emniyet tedbirleri artırılmış olup gözetleme faaliyetlerine devam edilmektedir."

Son dönemde Dağlıca Üs Bölgesi'ne yönelik taciz ateşleri dikkat çekiyor. Son dönemdeki bazı açıklamalar şöyle:

12 HAZİRAN

Haberin Devamı

Genelkurmay, 12 Haziran'da da benzer bir açıklama yapmıştı: Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Kara Kuvvetleri Komutanlığı 7. Hudut Alay Komutanlığı Dağlıca Üs Bölgesi'ne havan ve uçaksavar makinalı tüfek ile silahlı saldırıda bulunuldu.

7 HAZİRAN

Üs bölgesine yine havan ve uçaksavar makinalık tüfekle saldırıda bulunulduğu duyurulmuştu.

31 MAYIS

Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklaması şöyleydi:

"Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından (Dün öğle saatlerinde) Dağlıca Ana Üs Bölgesi ve Pey Tepe Üs Bölgesine havan atışı yapılarak silahlı saldırı düzenlenmiştir. Saldırıya derhal ateşle karşılık verilmiştir. Herhangi bir zayiat olmamıştır. Bölgede güvenlik önlemleri artırılmıştır."

27 MAYIS

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti: "Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 7’nci Hudut Alay Komutanlığı (Hakkâri) Dağlıca Üs Bölgesine iki atım havan atışı yapılmak suretiyle silahlı saldırıda bulunulmuştur. Üs Bölgesinde bulunan unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmesini müteakip, yapılan terörist ateşleri kesilmiştir. Söz konusu silahlı saldırıda, herhangi bir hasar veya zayiat meydana gelmemiştir."

25 MAYIS

O gün yapılan açıklama şöyleydi: Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 7’nci Hudut Alay Komutanlığı (Hakkâri) Dağlıca Üs Bölgesine iki atım havan atışı yapılmak suretiyle silahlı saldırıda bulunulmuştur.

Haberin Devamı

18 MAYIS

"Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Kara Kuvvetleri 7'nci Hudut Alay Komutanlığı (Yüksekova / Hakkâri) Dağlıca Üs Bölgesine iki atım havan atışı yapılmak suretiyle silahlı saldırıda bulunulmuştur"