Gündem Daha da sıcak olacak…

Daha da sıcak olacak…

20.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hafta başından itibaren hava sıcaklıkları artarak, mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredecek ve yurdun kuzeydoğu kesimleri dışında büyük bir bölümü yağışsız geçecek.

Daha da  sıcak olacak…

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan meteorolojik değerlendirmeye göre, Basra alçak merkezinin etkisi altında olan Türkiye’de hava sıcaklıkları, bayram süresince genel olarak mevsim normallerinde, güney kesimlerinde ise mevsim normallerinin üzerinde seyretti.

Haberin Devamı

Hafta başından itibaren hava sıcaklıklarının artarak, tüm ülkede mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredeceği ve yurdun kuzeydoğu kesimleri dışında büyük bir bölümünün yağışsız geçeceği tahmin ediliyor. Hafta sonuna kadar en yüksek hava sıcaklıklarının Ankara’da 33-35, İstanbul’da 30-32, İzmir’de 35-37, Antalya’da 38-40, Adana’da 34-36, Diyarbakır’da 39-41 ve Erzurum’da 28-30 dereceler civarında seyretmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının 40, deniz suyu sıcaklığının ise 26 derece olarak ölçüldüğü Aydın’da, vatandaşlar serinlemek için sahil beldelerine akın etti. Kuşadası ve Didim’deki plajlarda yoğunluk yaşandı.