Ekonomi ‘Daha düşük faiz için çalışacağız’

‘Daha düşük faiz için çalışacağız’

10.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı (TBB) Hüseyin Aydın, “Bankalar olarak nominal faiz hadlerinin daha aşağı seviyede olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

‘Daha düşük faiz  için çalışacağız’

Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı tanıtım toplantısında konuşan Aydın şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Ülkemiz kazanırsa, hepimiz kazanırız. Bu çerçevede biz, bankalar olarak ekonominin finansmanı için kaynak bulmaya ve kredi sağlamaya devam edeceğiz.”

Kıt olan kaynakların ekonomik olan birimler arasında en verimli şekilde dağılımını yapmanın finans sektörünün konusu olduğunu ifade eden Aydın şöyle devam etti:

“Tabii ki bunun makul fiyatlarda olması için çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Bankalar olarak maliyetlerimizi daha da düşürerek, verimliliğimizi daha da artırarak, sektörel bazda ortak projelerle ölçek ekonomisinden yararlanarak, nominal faiz hadlerinin daha aşağı seviyelerde oluşmasına katkı sağlamayı sürdüreceğiz. Bankacılık sektörü olarak en önemli konularımız arasında yer alan enflasyonla mücadeleye destek vermeye devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

‘Daha düşük faiz  için çalışacağız’

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın (sağda), toplantıyı Doğuş Holding Başkanı Ferit Şahenk (ortada) ve Eczacıbaşı Grubu Başkanı Bülent Eczacıbaşı (solda) ile birlikte izledi.

Bugün başlıyor

Türkiye Bankalar Birliği’nden yapılan açıklamada da ağustos-eylül aylarında bankalarca firmalara kullandırılan TL nakit kredilerin bir kısmında uygulanan faiz oranlarının yüksekte kaldığı belirtildi. Eylül sonu itibarıyla mevduat ve kredi piyasalarında daha stabil bir döneme girildiğini vurgulana açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bugün diğer sektörler gibi bankacılık sektörü de enflasyonla mücadeleye destek verdi. Bankalarımız bu kapsamda firmalara 1 Ağustos’tan sonra yüksek faizle kullandırılmış olan kredilerin faiz oranlarında 10 Ekim’den itibaren vade sonunu beklemeden yüzde 10 indirim yapacaklar. Bu dönem için bir faiz iadesi söz konusu olmayacak. Yarından (bugünden) itibaren yüzde 10’luk bir faiz indirimi söz konusu olacak. Örneğin, ağustosta bir firmaya yüzde 40 faiz oranında kullandırılan kredi, yarından itibaren yüzde 10 indirimle yüzde 36’ya inecek.”