Ege Dâhi biri olacağı, daha çocuk yaşta belliydi

Dâhi biri olacağı, daha çocuk yaşta belliydi

15.01.2018 - 00:35 | Son Güncellenme:

Ortaokul yıllarında web sitesi tasarlayan ve birçok müşteri edinen Evren Yaşlak 2010’da ülkenin ilk dijital dergisi Evos Angels’i çıkardı, birçok ödül aldı

Dâhi biri olacağı, daha  çocuk yaşta belliydi

Türkiye’nin ilk dijital dergisi Evos Angels’in sahibi Evren Yaşlak, Okan Üniversitesi Turizm Bölümünü bitirmesine rağmen, küçük yaşlarda bilişime olan ilgisi nedeniyle mesleğini yapmadı, bilişim üzerine yoğunlaştı, çeşitli eğitimler aldı.

Haberin Devamı

İzmir aşığı olan, her fırsatta Ege’nin incisi kente geldiğini söyleyen Yaşlak, otaokul yıllarında web sitesi tasarlama ve özel animasyon videoları hazırlayarak zamanını değerlendirdiğini belirtti. Yaşlak, “O yıllarda birçok müşterim vardı. Yaşım küçük olduğu için söylemiyordum. Çünkü iş alamazdım. İş tesliminde beni görünce inanamazlardı, ‘Patron kim’ diye sorarlardı. Sürekli bir şeyler tasarladığım için buralara kadar geldim” dedi.

Çeşme-Alaçatı hayranı

Özellikle yaz mevsiminde Çeşme ve Alaçatı’yı mesken tutuğunu kaydeden Yaşlak, “İzmir’de çok müşterimiz var. kendim gelmesem de çalışma arkadaşlarım sık sık ziyaret eder. Bir ara ofis açmayı bile düşündüm Ancak çok sayıda ajans sahibi dostum var. Rakip olacağız diye vazgeçtim” dedi. Amerika’daki bilişim trendlerini yakından takip ettiğini belirten Yaşlar, “2010 yılının Kasım ayına kadar sürekli, farklı tasarımlar ve altyapıyla güncellemeler yaparak, yeni ismimiz ve Türkiye’nin ilk tescilli dijital dergisi Evos Angels’ı kurduk. ikinci aydan itibaren Türkiye’deki birçok ünlünün takip ettiği dergi olmayı başardık. 2012 yılında Londra ve Türkiye Tüketici Dernekleri’nin yapmış olduğu bir araştırma sonucunda, Evos Angels’ten dolayı, Türkiye’nin dahi çocuğu ve en iyi dijital proje ödülünü aldım. Bu yıla kadar 30’a yakın ödül aldık, almaya da devam edeceğiz”dedi.

Haberin Devamı

Proje üretip satıyor

Amacının yıkıcı rekabetten ziyade, sektörü kuvvetlendirmek olduğunu belirten Yaşlar, “Şu an hayatın dijitale dönmeye başladığını görüyoruz. Birçok basılı yayın sadece dijitalden yayın yapmaya başladı. Dijitalizm başladı, ilk sıradayız ve koşuyoruz, İlerde maraton başlayınca, çok daha iyi sonuçlara imza atacağız” diye konuştu.

Türkiye’nin ilk dizi kıyafetlerinin satıldığı e-ticaret sitesi kurduklarını, birde küçük bir mağaza (Evos Store) açtıklarını belirten Yaşlar, “Medcezir dizisinde Serenay Sarıkaya bizim ürünlerimizi giydi. Sonrasında mağazamızın önü ünlüler gelecek diye dolmaya başladı. 1 yıl içinde mağaza sayımız üçe çıktı. Türkiye’nin her yerine sitemiz üzerinden ürün satmaya başladık. 2014 yılında da yapımcılık işine el attık. TRT başta olmak üzere, birçok TV kanalı ve sinema ekranlarına projeler üretip sattık” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

TRT’ye dönem dizisi

Çok yoğun olmalarına rağmen yapımcılık işine de soyunduklarını belirten Yaşlak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kendi dijital dizimizin yanısıra TRT için de bir dönem dizisi planlıyoruz. Bu yıl içinde çekmeye başlayacağız. Bu arada sektörümüz maalesef sahtekarlarla dolu. İnsanların dikkatli olmasını istiyorum.”