Gündem Dalan ‘yakalama’nın kalkmasını istedi

Dalan ‘yakalama’nın kalkmasını istedi

24.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yurtdışında bulunan Ergenekon davasının firari sanığı Bedrettin Dalan, avukatı aracılığıyla yaptığı başvuruda hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasını talep etti.

Dalan ‘yakalama’nın kalkmasını istedi

Özel Yetkili Ağır Ceza mahkemelerinin kapatılmasının ardından dosyaya bakmakla görevlendirilen İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne Dalan adına avukatı Celal Ülgen tarafından yapılan başvuruda duruşma günü olarak bir yıl sonraki bir tarihin verilmesi de eleştirildi. Dilekçede şu ifadeler yer aldı:
“Soruşturmayla Ergenekon adı verilen davanın kurgulanmış ve projelendirilmiş bir dava olduğu gerçeği ortaya çıkmıştır. Bu yüzden müvekkilin ifadesinin alınması beklenmeksizin beraat ettirilmelidir. Gazetelerde bu davanın soruşturmasını yürüten emniyet müdürü ve polislerin gözaltına alındığı yer almıştır. Bu durum yaptığımız açıklamaların teyidi niteliğindedir. Yargı içine sızmış, yargıyı etkileyen ve hukuk dışı yollara sapan bir çete ayıklanmak üzeredir. Bu çetenin müvekkilimizle ilgili soruşturmada objektif olduğu düşünülemez.”

Yasal güvence istedi
Dilekçede, Dalan’ın ifadesinin alınmasını beklemeden öncelikle beraat kararı verilmesi, hakkındaki yakalama kararının kaldırılması, Türkiye’ye gelmesi durumunda bu suçtan tutuklanmayacağı konusunda kendisine yasal güvence verilmesi istendi. “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istenen Dalan hakkında ayrıca “silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek” suçundan da 15 ile 22,5 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor.