Gündem Danıştay 148 yaşında

Danıştay 148 yaşında

21.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Danıştay’ın 148. kuruluş yıldönümü ve “Danıştay ve İdari Yargı Günü”nde, Danıştay Konferans salonunda 9 Mayıs Pazartesi günü tören ve sempozyum düzenlenecek.

Danıştay 148 yaşında

Program Anıtkabir ziyareti ile başlayacak ve Kurtuluş Savaşı Müzesi gezisi ile tamamlanacak. Açılış konuşması ise 10 Mayıs’ta Danıştay Başkanı Zerrin Güngör yapacak. Sempozyumda 20 Temmuz 2016’da uygulamaya geçecek olan “İstinaf Kanun yolunda olası sorunlar ve çözüm öerileri” konuşulacak. Sempozyuma İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Namık Kemal Ergani, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuk Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuz Sancakdar, Danıştay İDDK üyesi Doç. Dr. Selami Demirkol ve İzmir İdare Mahkemesi Başkanı Ali Telli de katılacak.
Sempozyumun ikinci oturumunda ise “Genel İdari Usul Kanununun Hukuk Devleti İçin Gerekliliği” tartışılacak. Oturuma Danıştay Başkanvekili Mehmet Solgun, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bahtiyar Akyılmaz, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meltem Kutlu Gürsel, Danıştay Onüçüncü Daire Üyesi Doç. Dr. Gürsel Özkan ve Danıştay Onuncu Daire Üyesi Ahmet Saraç katılacak.