Gündem Darbe davasında ‘işgalci’ gerilimi

Darbe davasında ‘işgalci’ gerilimi

24.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Darbe girişimi sırasında Genelkurmay’daki olaylarla ilgili çatı davasının duruşmasında mahkeme başkanı darbecilere karşı koyan vatandaşlara, ‘işgalci’ diyen eski binbaşı Özkan’a sert tepki gösterdi

Darbe davasında ‘işgalci’ gerilimi

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı’ndaki eylemlerle ilgili çatı davası sanıklarından dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in Özel Kalem Müdür Yardımcısı Kurmay Binbaşı Recep Özkan, karargâhta darbecilere karşı mücadele veren vatandaşlara işgalci benzetmesi yaptı. Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, “Darbecilere karşı direnen ve cuntayı püskürten vatandaşı karargahı işgal etmiş gibi gösteremezsin. Bana elinde silah olan bir vatandaş göster. Sabahtan beri herkesi provoke etmeye çalışıyorsun. Vatandaşa, işgal etmiş imasında bulunamazsın” diyerek sanık Özkan’a tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Savunmasında, Güler’in emir subayı Binbaşı Mehmet Akkurt’un İstanbul’da kursta olması gerekirken 15 Temmuz’da karargâhta bulunmasını normal karşılamadığını söyleyen Özkan, “Güler’in korumalarının darbedilip kelepçelendiğini, timin bir bölümünün de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın olduğu bölüme doğru gittiğini gördüm. Bir süre sonra komuta katının giriş kapılarından arka arkaya silah sesleri geldi ve bağrışma sesleri duyuldu” dedi.

‘Beceriksizler dedi’

Gelen askerlerin, “tatbikat” demesine inanmadığını, askeri tecrübelerine dayanarak, bir şeylerin ters gittiğini anladığını savunan Özkan, “Güler’in derdest edildiğini görmedim ama Yaşar Paşa, ‘beceriksizler, hepiniz öleceksiniz’ diye bağırdı. Ama bağlandığını, gözlerinin kapatıldığını görmedim. Bu olayı başkasından öğrendim” dedi.

Haberin Devamı

Özkan, Akkurt’un Güler’in oğlu gibi olduğunu belirterek, “Paşanın GATA’da yattığı süreçte, her işini Mehmet’e yaptırırdı. Mehmet’in o gece ne yaptığını anlamış değilim. İkinci başkanı götürmüş gibi görülüyor ama muğlak” dedi. Genelkurmay Başkanı’nın odasında panik butonu olduğunu, Necdet Özel döneminde bir kez yanlışlıkla basıldığını, tüm karargâhın ayağa kalktığını ve korumaların odaya daldığını söyleyen sanık eski binbaşı Özkan, “Kimseyi suçlamıyorum ama bugün değerlendirdiğimde olan biten her şeyin ‘Genelkurmay Başkanı’nın haberi vardı’ izlenimi uyandırdı” diye konuştu.

Sanık eski binbaşı Recep Özkan, “Darbeyi kimin yaptığını bilmiyorum ama şu söylemeliyim ki Adil Öksüz kimin adamıysa darbeyi o yapmıştır. Darbeyi planlayan, gerçekleştiren, içerisinde yer alan herkesten şikayetçiyim. Tahliyeme karar verilmesini talep ediyorum” ifadelerini kullandı.


Yazarlar