Gündem 10 aydır duruşma tarihi bekliyorlar

10 aydır duruşma tarihi bekliyorlar

07.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Korsan gösteriye katılma iddiasıyla 16 aydır tutuklu bulunan 3 öğrencinin dosyası Uyuşmazlık Mahkemesi’ne gitti. Öğrenciler 10 aydır duruşma tarihi bekliyor

10 aydır duruşma tarihi bekliyorlar

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyesi öğrenciler Tayfun Kebeli (21), Cebrail Günebakan (20) ve Volkan Akkuş (22), Maltepe’de korsan gösteriye katıldıkları iddiasıyla 10 Eylül 2010 tarihinde gözaltına alındı. MLKP örgütüne üye oldukları ve örgüt propagandası yaptıkları iddiasıyla tutuklanan öğrencilerin ilk duruşması 29 Mart 2011’de Beşiktaş’taki İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Ancak, 9. Ağır Ceza Mahkemesi, dosyanın 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen benzer bir davayla birleştirilmesini talep etti.

Maddi delil yok
14. Ağır Ceza Mahkemesi ise bu talebi reddedince dosya geçen yıl Haziran ayında Uyuşmazlık Mahkemesi’ne gönderildi. 16 aydır tutuklu bulunan öğrenciler, 10 aydır duruşma tarihi bekliyor.
Avukat Sezin Uçar, müvekkillerinin dosyasında örgüt üyesi olduklarına dair herhangi bir maddi delil bulunmadığını savundu.

‘Lise öğrencileriydiler’
Öğrenciler, Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nden Milliyet’e gönderdikleri mektupta şunları belirtti:
“Tutuklandığımızda Tayfun Kebeli ve Cebrail Günebakan lise öğrencisiydi. Volkan Akkuş ise bir yandan çalışıp ailesine destek çıkıyor, bir yandan da yüksek öğrenimini sürdürüyordu. 29 Mart 2011 tarihli duruşma bizim için ilk ve son duruşma oldu. Sadece duruşma tarihimiz değil, hangi mahkemede yargılanacağımız da belli değil. Her avukat ziyaretinde ‘Belki mahkeme tarihimiz belli oldu’ umuduyla çıkıyoruz hücrelerimizden. Her defasında da hüsranla dönüyoruz.”