Gündem Darbe senaryosu 11 yıl önce yazıldı

Darbe senaryosu 11 yıl önce yazıldı

07.08.2016 - 16:25 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün Ergenekon ve Balyoz davaları sürecinde Erdoğan’a ‘suikast kumpası’ kurduğu ortaya çıktı. Paralel medyada sürekli ‘Erdoğan’a suikast’ haberleri yapılarak korku ortamı yaratıldı. Kumpas haberlerinin kaynakları darbe girişiminden tutuklanan FETÖ’cüler.

Darbe senaryosu 11 yıl önce yazıldı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Erdoğan’ı ‘güvenlik’ baskısı altına almak ve ‘sizi biz koruruz’ imajı vermek için ‘suikast’ iddialarını sürekli gündemde tuttuğu ortaya çıktı. 2009 yılından itibaren Paralel Yapı medyasında yayınlanan ‘Erdoğan’a Suikast Planı’ haberlerinin zamanlaması ve yoğunluğu, FETÖ’nün ‘ölümü gösterip sıtmaya razı etmek’ şeklinde özetlenebilecek planını deşifre etti.

Haberin Devamı

Karar gazetesinin haberine göre FETÖ, bir yandan Ergenekon ve Balyoz gibi operasyonlarla Erdoğan’a ‘Darbeyi biz önledik, bize borçlusun’ mesajı verirken ardı arkası kesilmeyen suikast haberleri ile de emniyeti ve istihbaratı tamamen ele geçirme operasyonuna psikolojik zemin hazırladı. Suikast iddiasını içeren haberlerde dikkat çeken bir başka nokta da, haber kaynaklarının şimdi FETÖ soruşturmasında tutuklanan polis müdürleri ve yargı üyeleri olmaları.

15 TEMMUZ’UN HAZIRLIĞI

Zaman gazetesinin 3 Haziran 2011’de yayınladığı haber ise, 15 Temmuz kalkışmasının senaryosu gibi. Ergenekon davasındaki bir tanığın ifadesine dayandırılan haberde, önce İstanbul ve Ankara’nın ele geçirileceği sonra Erdoğan’ın öldürülüp darbe yapılacağı belirtiliyordu. O haber, FETÖ’nün kendi yapacaklarını önce başkalarının üzerine attığını, günü gelince kendisinin uyguladığını bir kez daha ortaya koydu.

Haberin Devamı

FETÖ MEDYASINDA "ERDOĞAN'A SUİKAST" HABERLERİ

* 23 Aralık 2009 / ZAMAN: Ankara üç gündür, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik suikast girişimi iddialarının şokunu yaşıyor. Dün gelen bilgiler olayın Arınç’la sınırlı kalmadığını, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, bakan ve milletvekillerine uzandığını gösteriyor.

* 19 Mart 2010 / ZAMAN: 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’nde Başbakan Erdoğan’a suikast yapılacağı gündeme geldi.

* 23 Mart 2010 / ZAMAN: AK Parti grup konuşmasını yapmak üzere Meclis’e gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için bugün olağanüstü güvenlik önlemleri alınırken, bunun sebebinin suikast ihbarı olduğu ortaya çıktı.

* 1 Nisan 2010 / ZAMAN : Başbakan Erdoğan’a yönelik suikast ihbarlarının gelmesi üzerine etrafındaki güvenlik çemberi sıklaştırıldı.

* 3 Aralık 2010 / ZAMAN: İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer, Atabeyler çetesinin hedefinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

* 1 Şubat 2011 / ZAMAN: MİT’in hazırladığı ‘Ergenekon raporu’nda ilginç bir ‘bilgi notu’ dikkat çekiyor. Kişiye özel bilgi notunda 2007 seçimlerinin ardından Erdoğan’a suikast yapılacağı belirtiliyor.

Haberin Devamı

* 13 Mart 2011 / ZAMAN: Ergenekon savcılardan Mehmet Ali Pekgüzel, Başbakanlık ve MİT’e yazı yazılarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a suikast iddiası konulu yazıda geçen yurtdışı irtibatları konusunda araştırma yapılıp yapılmadığının sorulmasını istedi.

* 6 Mayıs 2011 / ZAMAN: Kastamonu’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konvoyuna eskortluk yapan trafik ekibine düzenlenen ve bir polisin şehit olmasıyla sonuçlanan saldırı, 1988 yılında Turgut Özal’a yapılan silahlı suikastı ve o dönemde yaşananları akıllara getirdi.

* 3 Haziran 2011 / ZAMAN: İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Birinci Ergenekon davasında ‘tanık’ olarak dinlenen Engin Bağbars, ilginç iddialarda bulundu. Bağbars, Gökhan Başoğlu isimli kişinin kendisine, "Recep Tayyip Erdoğan’ı öldüreceğiz, darbe yapacağız" dediğini söyledi.