Gündem Darbeci albaya ömür boyu hapis

Darbeci albaya ömür boyu hapis

26.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay eski Başkanı Kurmay Albay Şamil Türk Özkan, darbe girişimine ilişkin tutuklu yargılandığı davada, ömür boyu hapis cezasına mahkûm oldu.

Darbeci albaya ömür boyu hapis

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, 15 Temmuz gecesi Diyarbakır’daki gaybubet evinde toplanan örgüt yöneticileri ve bazı jandarma personelinin askerleri arayarak darbeyle ilgili talimat verdiğini, Özkan’ın da bu isimler arasında olduğunu söyledi. Evde bulunan Yüzbaşı Serkan Alemdar’ın telefonundan, sanık Özkan’ın telefonunun 4 kez arandığını belirten savcı, tanık ifadesine göre bu telefon görüşmelerini halen firari olan FETÖ’nün imamlarından Saffet kod adlı kişinin yaptığını kaydetti.

Haberin Devamı

Romanya ataşesiydi

Romanya Askeri Ataşesi olarak görev yapan Şamil Türk Özkan, 14 Ağustos 2015 tarihinde bu görevini tamamlayarak, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanlığı’na atanmıştı.

Sanık Özkan sözde sıkıyönetim mesajlarını tabur komutanlarına tebliğ ettiğini ifade eden savcı, “darbe gecesi FETÖ/PDY üst yöneticisi tarafından 4 kez aranarak toplamda 9 dakikayı aşan bir süre konuşmuş, sıkıyönetim emirlerine uyulmaması talimatını darbe girişimi sonrasında saat 05.15 sıralarında bağlı birliklerine göndermiştir” dedi.

Esas hakkındaki savunmasında suçlamaları reddeden Özkan, şu ifadeleri kullandı: “15 Temmuz gecesi, yasa dışı hiçbir söz, fiil, eylem veya talimat olmadı, yasa dışı bir imada dahi bulunmadım.”

‘Olumsuzluk yoktur’

“Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı kışlasında hiç bir olumsuzluk yaşanmadı. FETÖ’cü itirafçılar dahil, dosyada ifadesi olan hiçbir şahıs, benim FETÖ ile ilgim olduğunu ifade etmemişlerdir. Musa Çitil, benim bu yönde bir davranışım olmadığını ifade etmiştir. Jandarma Genel Komutanlığı, neden ihraç edildiğimi izah edememektedir. Dijital inceleme sonuçları, Bylock sorgusunda hakkımda bir olumsuzluk yoktur. Serkan Alemdar’ın telefonundan 4 kez arandığım ve bu görüşmeleri Saffet isimli bir imamla yapıldığım iddia edilmektedir. Serkan Alemdar’ın 3 ifadesinde de böyle bir iddia yoktur. 15 Temmuz gecesi sabaha kadar Bölge Komutanı ile en az 10 kez darbe karşıtı görüşme yaptım. Aldığım tedbirlerin ve verdiğim talimatların hepsi darbe karşıtıdır. Yaptığım her eylem darbe karşıtıdır. Adaletinize ve vicdanınıza güveniyorum.” - FELAT BOZARSLAN Diyarbakır DHA