Gündem Darbeci askerleri Polatlı'dan çıkarmadılar

Darbeci askerleri Polatlı'dan çıkarmadılar

20.07.2016 - 18:19 | Son Güncellenme:

Polatlı halkı, kaçan darbeci askerleri yakalayıp ilçe emniyet müdürlüğüne teslim etti. Füze rampalarının olduğu askeri araçların ve tankların Ankara'ya gitmesini engelledi.

Darbeci askerleri Polatlıdan çıkarmadılar

Ankara Polatlı ilçesindeki vatandaşlar, 58. Topçu Tugay Komutanlığı'nda darbeci askerlerin kullandıkları füze rampalarının olduğu askeri araçların ve tankların Ankara'ya gitmesine engel oldu. Vatandaşlar tarafından bütün yolların kapatılması üzerine darbeci askerler, kullandıkları araçları terk etti. Vatandaşların kendilerini kovalaması üzerine darbeci askerler Yassıhöyük Jandarma Karakolu'na kaçtı. Girdikleri karakoldan vatandaşlara ateş açan darbeci askerler, daha sonra kalabalığın toplanması üzerine kaçmaya çalıştı. Vatandaşlar tarafından yakalanan darbeci askerler ilçe emniyet müdürlüğüne teslim edildi.

Haberin Devamı

16 Temmuz sabahı 58. Topçu Tugay Komutanlığı'ndaki darbeci askerler, füze rampalarının olduğu askeri araçları ve tankları Ankara'ya götürmek için harekete geçti.Darbeci askerlerin kullandıkları füze rampalarının olduğu askeri araçları ve tanklarının kışladan çıktığını duyan vatandaşlar, Ankara-Eskişehir Karayolu'nu araçları ile kapattı. Yolun vatandaşlar tarafından kapatıldığı gören darbeci askerler bu kez Ankara'ya gitmek için güzergahlarını değiştirdi. Ayaş Yolu'nu kullanarak Ankara'ya gitmek için tekrar hareket geçen darbeci askerlere vatandaşlar bu yolu da kapatarak engel oldu.

GİRDİKLERİ JANDARMA KARAKOLU'NDA VATANDAŞLARA ATEŞ AÇTILAR

Daha sonra vatandaşlar, darbeci askerleri etkisiz hale getirmek için askeri araçların ve tankların yanına gitti. Vatandaşların geldiğini gören darbeci askerler, kullandıkları füze rampalarının olduğu askeri araçları ve tanklardan inerek Yassıhöyük Jandarma Karakolu'na kaçtı. Darbeci askerler, buradan vatandaşların üzerine ateş açtı.

Haberin Devamı

Darbeci askerler, Yassıhöyük Jandarma Karakolu önündeki kalabalığın artması üzerine buradan kaçmaya çalıştı. Polis karakoluna sığınan darbeci askerlere yönelik linç girişimini polis ekipleri önledi.