Gündem Darbeci binbaşı dehşet saçtı

Darbeci binbaşı dehşet saçtı

19.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’da darbe girişimine katılan subaylardan biri olduğu iddia edilen ve dün gasbettiği aracın sürücüsünü öldürerek polisle çatışmaya giren 72. Mekanizma Tugayı Binbaşı Ünsal Turan, güvenlik güçleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Darbeci binbaşı dehşet saçtı

Girdiği çatışmada üç polisi yaraladığı öğrenilen Turan’ın polise çelişkili ifadelerde bulunduğu, psikolojik problemleri olduğu bildirildi.

Başkentte dün korku dolu anların yaşanmasına sebep olan ve darbe girişimine katılan subaylar arasında yer aldığı iddia edilen Turan polisle girdiği çatışma sonucu yakalandı. Turan’ın gasbettiği aracın sahibi Mustafa Kavlak’ı Ulus Çankırı Caddesi’ne gitmesi için yönlendirmek istediği, araç sürücüsünün direnmesi sonucu silahla başında vurarak Kavlak’ı öldürdüğü belirtildi. Daha sonra içinde vurduğu kişinin de bulunduğu otomobille Ulus istikametine giderken YİBA Çarşısı önünde durdurulan Binbaşı Turan, yakalanacağını anlayarak bir başka aracın sürücüsü Nevzat Alkan’ın başına silah dayadı. Burada polisle çatışmaya giren Turan, silahla vurularak yakalandı. Olayın ardından üç polisin de yaralandığı öğrenilirken, Turan’ın çelişkili ifadelerder bulunduğu belirtildi.

Ankara Valiliği olay sonrası yaptığı açıklamada, “Bugün 12.00 sıralarında Ulus semti Çankırı Caddesi’nde psikolojik sorunları olduğu değerlendirilen bir subay, gasbettiği aracın sürücüsünü tabanca ile ateş ederek öldürmüştür. Söz konusu şahıs, güvenlik güçleri tarafından olay yerinden uzaklaşamadan yakalanmıştır” ifadesine yer verildi.

Aynı dakikalarda 10 Ekim’de Ankara Garı önünde bombalı saldırı sonucu yaşamını yitirenler için koyulan anıtın darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından sokağa çıkan sivillerce zarar gördüğünü ileri süren DİSK, KESK, TMMOB ve TBB üyesi bir grup basın açıklaması yapmak için toplandı. Silah seslerinin duyulmasının ardından grubu güvenlik altına alan polis, güvenlik nedeniyle grubun açıklama yapmasına izin vermeyerek toplananları gar önünden uzaklaştırdı.