Gündem Darp edilen ‘Fransız turist’ Ankaralı öğrenci çıktı

Darp edilen ‘Fransız turist’ Ankaralı öğrenci çıktı

02.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’da magandalar, M.T.Ç’yi darp ederken çektikleri görüntüleri sosyal medyada “Bayrak tutmayı reddeden Fransız” diye paylaştı

Darp edilen ‘Fransız turist’  Ankaralı öğrenci çıktı

Ankara’da 31 Temmuz gecesi bir grup maganda, M.T.Ç’yi (29) darp ederken çektikleri görüntüleri sosyal medyada “Türk Bayrağı’nı tutmayı reddedip demokrasi nöbetine katılmayan Fransız turist” diye paylaştı. Ankaralı bir öğrenci olduğunu belirten maganda mağduru M.T.Ç., olayın gece çalıştığı yerden çıktıktan sonra evine yürürken yaşandığını söyledi. M.T.Ç., sigara yakmak için çakmak aradığı sırada bir kişinin çakmak uzattığını ve o şekilde saldırganları fark ettiğini anlattı.
Aldığı darbe nedeniyle olay anını hatırlamakta oldukça güçlük çektiğini kaydeden M.T.Ç., “Sigarayı yaktım, gidiyordum adam arabadan indi sanırım onu da hatırlamıyorum. Elini yumruk yapmıştı ve gözüme vurduğu anı hatırlıyorum, sonra geri düştüm” dedi.
Videoda gösterildiği gibi bayrak tutup tutmama tartışmasının olmadığını belirten M.T.Ç., “Kendileri bir hikaye oluşturdular orada. Videoyu çekerken o şekilde konuştular. Yoksa öyle bir şey yok” dedi. Zorla tutulduğunu aktaran M.T.Ç., kendisinin o şekilde sokakta bırakıldığını, saldırganların olay yerini arabalarıyla terk ettiğini söyledi.
‘En kötüsünü düşündüm’

Darp edilen ‘Fransız turist’  Ankaralı öğrenci çıktı

Saldırıdan yaklaşık 20 saat sonra görüntülerin sosyal medyaya düştüğünü ve kendisine de arkadaşının haber verdiğini söyleyen M.T.Ç., “Eğer sosyal medyaya yansımasaydı davacı olmayacaktım” dedi. M.T.Ç., “Arkadaşım ‘Ben yapanları buldum git darp raporu al’ dedi. Darp raporu aldık. Şikayetçi oldum” diye konuştu. M.T.Ç, “Yumruğu yediğimde Ali İsmail Korkmaz gibi büyük bir ihtimalle ‘linç edileceğim’ dedim. Aklım direkt oraya gitti ve en kötüsünü düşündüm” ifadelerini kullandı. Saldırganlara ait sosyal medya hesapları ortaya çıkarken, polisin henüz bir işlem yapmadığı bildirildi. Saldırganlar ise kendilerine ait bütün hesapları ve bir internet sitesini kapatarak gizlenmeye çalıştı.