Teknoloji Darth Vader İnternet Dağıtıyor!

Darth Vader İnternet Dağıtıyor!

04.11.2015 - 11:43 | Son Güncellenme:

Ukrayna’nın Odessa şehri karanlık tarafa geçiyor. Darth Vader heykeli ile gündeme gelen Odessa şehrinde, akıllara hayat karanlık tarafa doğru mu ilerliyor? Bu yıl başında Ukrayna’da kabul edilen kanuna göre Sovyet...

Darth Vader İnternet Dağıtıyor

Ukrayna’nın Odessa şehri karanlık tarafa geçiyor. Darth Vader heykeli ile gündeme gelen Odessa şehrinde, akıllara hayat karanlık tarafa doğru mu ilerliyor? Bu yıl başında Ukrayna’da kabul edilen kanuna göre Sovyet sembolleri yasaklandı ve Odessa şehrin dışarısında bulunan Vladimir Lenin’in ağaç dikerken şekillenen heykeli değiştirildi. Hem de Darth Vader heykeliyle. Ancak pelerini hala Lenin’in pelerini olsa da dünyanın en sevilen kötü kahramanı oldukça karizmatik. Buraya kadar herşeyi biliyoruz her yerde haberleri yapıldı. Ancak bir şey daha var. Pazar günü heykel açıldı.

Haberin Devamı

Sith Lord’u son derece gururlu duruyor. Fakat Ukraynalı Vader’ın sakladığı bir şeyler var ve bu o kadarda kötü bir şey değil. Heykeltraş Alexander Milov Darth Vader’ın başlığının içine bir Wi-Fi vericisi yerleştirdi. Milov geçen sene Nevada çölünde gerçekleştirilen Burning Man sanat festivalinde büyük bir insan vücuduna hapsolmuş çocuk heykeli Love ile bir anda çok ünlü olmuştu. Burayı ziyaret edenler Darth Vader sayesinde ücretsiz internete bağlanabilecek.

Odessa Ukrayna’nın en büyük dördüncü şehri ve Star Wars ile haber oluşu ilk değil. Geride kalan seçimlerde Darth Sidious diğer adıyla Emperor Palpatin mecliste koltuk sahibi oldu. Ayrıca seçim günü protesto yapan Chewbacca kıyafetli birisi de göz altına alınmıştı.