Gündem Davutoğlu, Barzani ile görüştü

Davutoğlu, Barzani ile görüştü

26.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TSK’nın IŞİD ve Kuzey Irak’a yönelik operasyonları sürerken Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani ile telefonda görüştü.

Davutoğlu, Barzani ile görüştü

Davutoğlu’nun, “PKK eylemlerine son vermedikçe her tedbire başvuracağız” dediği, Barzani’nin de operasyonları “olumlu” karşıladığı kaydedildi. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Davutoğlu’nun “Bölge güvenliği ve istikrarı açısından Kürt Bölgesel Yönetimi dahil tüm bölgesel ortaklarla işbirliğine önem verdiklerini” dile getirdiği kaydedildi. Barzani’nin de bölge güvenliği ve istikrarı bakımından Türkiye’nin oynadığı rolü önemsediklerini vurguladığı öğrenildi. Davutoğlu, “Sayın Barzani, Türkiye’nin gerek DEAŞ gerek de PKK’ya yönelik operasyonlarının haklı temellere dayandığını ve bu çerçevede Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını bir kez daha ifade etti” dedi.

Haberin Devamı

‘Üzüntü duyduk’

Barzani’ye yakın Rudaw sitesinin haberine göre Barzani, ‘PKK mevzilerine yapılan bombardımandan duyduğu üzüntüyü’ dile getirdi. Haberde Barzani’nin “Sorunların daha fazla gerginliğe yol açmaması için taraflara talepte bulunduk. Yıllar sürecek bir diyalogun, bir saat sürecek savaştan bile daha iyidir” dediği belirtildi.