Gündem DEAŞ'a gece yarısı operasyonu! 23 gözaltı...

DEAŞ'a gece yarısı operasyonu! 23 gözaltı...

27.07.2017 - 13:19 | Son Güncellenme:

İstanbul’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik olarak düzenlenen operasyonlarda 6'sı örgüt üyesi 23 kişi yakalanarak gözaltına alındı. 9 ilçede gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınanlardan 6'sının 'transferci' olarak tabir edilen örgüt üyesi 5'i kadın 17 yabancı uyruklu şahısın ise örgüt kamplarına katılmak üzere Türkiye'ye giriş yapan teröristler olduğu öğrenildi.

DEAŞa gece yarısı operasyonu 23 gözaltı...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin terör örgütü DEAŞ’ın yapılanma ve eylemlerini deşifre edilmesine yönelik olarak sürdürdüğü çalışmalar kapsamında gece saatlerinde 9 ilçede 14 adrese baskınlar düzenlendi.

Haberin Devamı

Teknik takip ve fiziki çalışmalarla önceden belirlenen düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda önce örgüt üyesi olup örgütsel faaliyetlerde bulundukları belirlenen 6 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Örgütün eleman transfer yapılanmasında yer alıp Türkiye'ye yabancı ülkelerden gelen örgüt yanlılarını örgütün Suriye ve Irak'ta bulunan kamplarına getirmek üzere faaliyet gösterdikleri belirlenen 6 örgüt üyesiyle bağlantılı oldukları belirlenen şahıslara yönelik olarak düzenlenen baskınlarda ise 5'i kadın 17 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Örgütün Irak ve Suriye gibi çatışma bölgelerine gitmek üzere yurda giriş yapan 17 şahısla birlikte gözaltına alınan 6 örgüt üyesinin barındıkları adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzeme ile örgütsel dokümanın ele geçiren polis gözaltına aldığı 23 şüpheliyi Vatan Caddesi'ndeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürdü. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.