Mardin DEĞER’DEN MEB SINAVLARINDA GÖREV ALAN ÖĞRETMENLERİN ÜCRETİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

DEĞER’DEN MEB SINAVLARINDA GÖREV ALAN ÖĞRETMENLERİN ÜCRETİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

27.04.2015 - 13:24 | Son Güncellenme:

.

DEĞER’DEN MEB SINAVLARINDA GÖREV ALAN ÖĞRETMENLERİN ÜCRETİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, sınavlarda öğretmenlere düşük ücret verilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.
Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı sınavlarda görev alan öğretmenlerin aldıkları ücretlerle ilgili açıklamada bulundu. Değer, toplu sözleşme masasında gündeme gelen ve kamu işveren heyeti ile imza altına alınan merkezi sınavlardaki ücretlendirme adaletsizliği konusunun hala çözüm beklediğini ifade etti. Değer, "ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda 122 lira alan öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı sınavlarda 5 ek ders ücreti yani 45 lira almaktadır. Bunun yanı sıra örneğin TEOG sınavlarında, Emniyet Müdürü 540 lira, görevli polis 70 lira almaktadır. İşin başında, işi yürüten, sorumluluğun sahibi ve işi yapan öğretmen en az ücreti alıyorken işe bakanın daha yüksek ücret alması kabul edilemez" dedi.
Eğitim Bir-Sen olarak bu adaletsizliğin bir an önce çözülmesini beklediklerini aktaran Değer, "Bunun mücadelesini ve hakkımız olanı alana kadar mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.