Manisa DEMİRCİ MYO’DA ÖĞRENCİLERE DIŞ TİCARET SEMİNERİ

DEMİRCİ MYO’DA ÖĞRENCİLERE DIŞ TİCARET SEMİNERİ

06.05.2014 - 10:54 | Son Güncellenme:

.

DEMİRCİ MYO’DA ÖĞRENCİLERE DIŞ TİCARET SEMİNERİ

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Demirci Meslek Yüksek Okulunda Öğretim Görevlisi Anıl ilkem Özcan öncülüğünde Dış Ticaret Bölümü öğrencilerine seminer düzenlendi. Seminerin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Taşlı bu tür seminerlerin devam edeceğini belirtti.
İnanç Dış Ticaret Hizmetler grubu eğitmenlerinden Gümrük Bölge Müdür Yardımcılığından emekli Gümrük Müşaviri Cengiz Baybunar ve eğitmen Füsun Turgay tarafından verilen seminerde öğrencilere İthalat ve ihracat nasıl yapılır, hangi aşamalardan geçer ve hangi belgeler kullanılır ile ödeme ve Teslim şekillerinde dikkat edilmesi gereken hususlar aktarıldı.
Gün boyu süren seminerde katılımcılar, dış ticaret ile ilgili uygulamalar konusunda bilgilerini ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşma fırsatı buldu.
Gümrük Bölge Müdür Yardımcılığından Emekli Gümrük Müşaviri Cengiz Baybunar, Gümrük Müdürlüğü hakkında tanıtıcı bilgiler vererek ardından gümrükte yapılan işlemler, kullanılan paket programlar ile ilgili temel bilgiler sundu.
Eğitmen Füsun Turgay ise, firmanın kuruluşu ve bugüne kadar yaşanan gelişim süreci ile ilgili bilgiler verdi. İhracat yapabilme konusunda gösterdikleri çabanın ve son yıllarda gerçekleştirdikleri ihracatın Firmanın gelişimine ve büyümesine çok önemli ölçüde katkı sağladığını ifade etti. Bu nedenle şirketlerde dış ticaret alanında eğitimli elemanlara daima ihtiyaç duyulacağını ve bu bölümde eğitim almanın önemini kavramaları konusunda öğrencilere yararlı önerilerde bulundu.