Ankara DEMOKRASİ NÖBETİ 22. GÜNÜNDE

DEMOKRASİ NÖBETİ 22. GÜNÜNDE

07.08.2016 - 13:41 | Son Güncellenme:

.

DEMOKRASİ NÖBETİ 22. GÜNÜNDE

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı’nda 22 gündür süren demokrasi nöbetinde, vatandaşlara FETÖ’nun gerçek yüzünü anlatırken, “Bunlar bukalemun, inkarcı. Bunlara inanmak mümkün değil. Bunlarda ideal, inanç hak getire” dedi.
Gökçek, FETÖ’cülerin, darbe girişiminin başarısız olmasından dolayı kendilerini deşifre etmemek için bir takım planlar içinde olduklarını belirterek, Fethullah Gülen’in, yandaşlarına, ‘Kızılay’a gidin, İstanbul meydanlarına çıkın, alçak FETO deyin, ağzınıza geleni söyleyin’ dediğini söyledi.
“Bunlar bu kadar da bukalemun, bu kadar da inkarcı” diyen Başkan Gökçek, komedyen Atalay Demirci’nin, 15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı’nda yaptığı konuşmayı örnek verdi. Başkan Gökçek, “Geçenlerde bir arkadaş Atalay’ı sahneye çıkartmış. O da almış veriştirmiş. Attığı tweet’ten ne kadar ikiyüzlü oldukları yine ortaya çıktı. Arkadaş bunlara inanmak mümkün değil. Bunlarda ideal, inanç hak getire. Onun için bunlara itibarımız, itimadımız olmayacak” ifadelerini kullandı.
“Hadi bakalım, ne yapacaklarmış görelim”
Gökçek, FETÖ’nün Türkiye’den kurtulmak için Mısır’a ümit bağladığını ve yardım istediğini hatırlatarak, şunları söyledi:
“Mısır’a diyor ki, ‘Ya ne olur şu Batı bizi kurtarsın Recep Tayyip Edoğan’dan.’ Hani bu kadar büyüktün, hani 14’ünde bir şeyler yapacaktın. Arkasına bir takvim almış, resim koymuş, resimde 14 yazıyor. Kitlesine mesaj veriyor. ‘14’ünde bir şeyler yapacağız’ diye. Hadi bakalım, ne yapacaklarmış görelim. Dedikodu yayıyor, ayın 15’i diyor, PKK’lıların 80’li yıllarda saldırıyı ilk başlattığı gündür. Onlarla beraber hareket edecekmiş. Buyursunlar etsinler, bu milletten en büyük dersi bir daha alsınlar.”
“İdam gelecek, hiç çaresi yok”
Vatandaşların "İdam isteriz" sloganlarına karşılık olarak, idamın geri gelmesi için yapılacak referandumda yüksek ‘evet’ oyu çıkacağını belirten Gökçek, “İdam gelecek, hiç çaresi yok Allah’ın izniyle gelecek. Diyorum ya çıkartsınlar Meclis’ten İdam Kanunu’nu, yapalım bir referandum. Bakalım yüzde 80 Türkiye’de idam çıkıyor mu çıkmıyor mu? Bütün dünya görsün. Efendim Avrupa Birliği bunu kabul etmezmiş, etmezsen etme. İngiltere dedi ki ‘Ben çıkacağım AB’den.’ Referandum yaptı çıktı, ne halt ettin” dedi.
"Demokrasi nöbeti tekrar uzayabilir"
Demokrasi nöbetinin Çarşamba gününe kadar uzatılmasının kesinleştiğini belirten Gökçek, nöbetin daha ileri tarihlere uzayabileceği sinyalini de verdi. Başkan Gökçek, “Demokrasi nöbeti daha da devam etsin, Ağustos’u birlikte geçirelim diyenler el kaldırsın" dedi. Gökçek, talebin fazla olduğunu görünce de “Hay maşallah, bunu Sayın Cumhurbaşkanımıza ileteceğim. ’Sayın Cumhurbaşkanım, millet uzatın istiyor, gitmek isteyen yok’ diyeceğim. Allah hepinizden razı olsun” şeklinde konuştu.

Yazarlar