Gündem Demokrasi nöbetinde sabahladılar

Demokrasi nöbetinde sabahladılar

26.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz’da başarısız darbe girişiminin ardından halkın “Demokrasi nöbeti” ülke genelinde devam ediyor.

Demokrasi nöbetinde sabahladılar

ANKARA: Darbe girişiminin ardından Kızılay Meydanı’nı dolduran binlerce vatandaş, demokrasi nöbetine dün de devam etti. Ak Parti Ankara milletvekilleri ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri de Kızılay’daki demokrasi nöbetine katılarak, platformdan halkı selamladı ve darbe girişimine tepki gösterdi.

Teknelere bayrak

Demokrasi nöbetinde sabahladılar


İZMİR: Demokrasi nöbetinde Afganistan, Etiyopya, Filistin, Gazze, Tunus, Habeşistan ve Azerbaycan’dan öğrenciler meydana gelerek İzmirlilere destek verdi. İzmir Emniyeti’nin verilerine göre Konak Meydanı’na darbe girişimi gecesinden bu yana demokrasi nöbeti için 300 bin kişinin geldiği öğrenildi.

ZONGULDAK: Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi yaptığı organizasyonla ilçedeki balıkçı teknelerini, kayıkları Türk bayraklarıyla süsledi. Sahil bandında tur atan tekneleri halk coşkuyla alkışladı. Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, dik duran Türkiye’den ve Cumhurbaşkanından dünyadaki hakim güçlerin rahatsız olduğunu söyledi.

EDİRNE: Geleneksel 655’nci Edirne Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde başpehlivan olan Recep Kara, şehir merkezinde yürüdü. Kalabalığın arasına giren Kara, “Pehlivanlar olarak gerekirse vücudumuzu tankın, tüfeğin önüne siper ederiz” dedi.