Muğla DENİZ KANOSU TÜRKİYE ŞAMPİYONASI SONA ERDİ

DENİZ KANOSU TÜRKİYE ŞAMPİYONASI SONA ERDİ

25.10.2015 - 16:20 | Son Güncellenme:

.

DENİZ KANOSU TÜRKİYE ŞAMPİYONASI SONA ERDİ

Türkiye Kano Federasyonu tarafından Muğla’nın Marmaris İlçesinde düzenlenen Deniz Kanosu Türkiye Şampiyonası son erdi. Şampiyonun son gün finalde mücadele eden Şişecam takımı birinci oldu.
Marmaris’e bağlı Turunç Mahallesi’nde gerçekleştirilen şampiyonada İstanbul, İzmir, Bursa, Sakarya, Rize, Karabük ve Muğla illerinden 18 kulüpten 60 sporcu mücadele etti. İki gün süren şampiyonanın son gününde finallere kalan takımlar birincilik elde etmek için kıyasıya mücadele etti. Final müsabakaları sonunda birinciliği Şişecam, ikinciliği Rize, üçüncülüğü ise İstanbul Teknik Üniversitesi takımı elde etti.
"FEDERASYON OLARAK BU YARIŞMALARA ÖNEM VERİYORUZ"
Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ilk defa kano sporunda Rio 2016 Olimpiyatları’nda temsil edileceğini duyurdu. Mengütay açıklamasında şöyle dedi:
"Tabii bizim federasyonumuz faaliyetleri içerisinde birçok stiline var. Bunlardan bir tanesi de deniz kanosu. Özellikle kano branşında farkındalığı oluşturmak. Kanonun gelişmesi ve yaygınlaşması anlamında gençleri ve kulüpleri, her yaştan insanları kanoya yönlendirmek bakımından bu yarışmalara biz federasyon olarak önem veriyoruz. Şimdi burada Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden kulüpler geldi. 18 tane kulüp yaklaşık, 60 sporcu burada şampiyona yarışıyorlar. Tabii bizim hedefimiz bu yarışmaları sadece senede 2 defa 3 defa yapılan değil. Daha fazla Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde organize ederek insanlarımızı su ile tanıştırmak ve su kültürünü onlara tanıtmak. Türkiye Kano Federasyonu olarak biz Türk spor tarihinde bir ilki gerçekleştirdik. O da Türkiye Rio 2016 Olimpiyatlarında kano dalında temsil edilecek. Kano sporcularımız 2016 olimpiyatlarında yarışma hakkını aldılar.Bu tabii bizim için son derece övünç kaynağı, gurur kaynağı oldu."
Rize takımının sporcusu Asya İkisivri ise, “1,5 yıldır bu sporu yapıyorum. K1 branşında yarışıyorum. Benim açımdan çok iyi geçti zaten takım olarak da iyi bir başarı yakaladık. Çoğu sporcumuz finale kaldı. Ben finalde de ikinci oldum. Şimdi 2 bin metre finaline çıkacağız. Yorucu oldu ama güzeldi” diye konuştu.
Bursa Büyükşehir Belediyesi sporcusu Serkan Bayramoğlu ise, "Şu an K1 ve K2 branşında yarışıyorum. Takım arkadaşımla birlikte birazdan K2 yarışına çıkacağız. Orada elemelerde yarışacağız. Hedefimiz birinci olmak ve Bursa’ya kupa ve madalya ile dönmek” şeklinde konuştu.