Gündem Deniz Manzaralı ‘Dev’ hayvan barınağı

Deniz Manzaralı ‘Dev’ hayvan barınağı

02.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hapishaneye benzetildiği için hayvan severlerin tepkisini çeken deniz manzaralı Kısırkaya Hayvan Barınağı havadan görüntülendi

Deniz Manzaralı ‘Dev’ hayvan barınağı

Sarıyer, Kısırkaya’da İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından yaptırılan “Kısırkaya Hayvan Bakım Evi ve Doğal Yaşam alanı” geçtiğimiz Şubat ayında inşaatı tamamlanarak açılışa hazır hale getirilmişti.

Haberin Devamı

Avrupa Yakası’ndaki ilçe belediyelerine hizmet vermesi planlanan barınakta, yaşlı ve hasta olduğu tespit edilen 4 bin köpeğin sürekli kalabileceği 200 adet Bahçeli Yaşam Ünitesi var. Yılda 20 bin hayvanın kısırlaştırma işlemenin yapılabileceği tesiste kırık tedavi merkezi, ameliyathanelerde bulunuyor.

Piknik alanları var

Merkezde ziyaretçiler için gezinti ve piknik alanları gibi sosyal donatılar da bulunduğu belirtildi. Barınakta sokak hayvanlarının yanı sıra göçmen kuşların, bakıldığı bir kuş tedavi merkezinin de hayata geçirilmesinin proje kapsamında olduğu belirtiliyor. Hayvan Haklarını Koruma ve Geliştirme Derneği’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne açtığı davada mahkeme, geçtiğimiz hafta Kısırkaya hayvan barınağının “Kısmen, mera, kısmen korunacak kumsal ve sahil” içerisinde kaldığı, imar planı onaylanmadan inşa edildiği, izin alınmadan yapıldığı ve mevzuata aykırı olduğu hükmüne varmıştı. Kararı İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 30 gün içinde temyiz etme hakkı bulunuyor. Çevresi tel örgülerle çevrilen deniz manzaralı tesiste hayvanlar için hazırlanan kulübeler ve gezinme alanları, ameliyathane olarak kullanılacak bölüm ve idare binaları dikkat çekiyor. Hayvan barınağının geleceği yasal süreç’in sonunda belli olacak.