Ekonomi Denizler adeta kaynıyor "Bu kadarını beklemiyorduk"

Denizler adeta kaynıyor "Bu kadarını beklemiyorduk"

26.09.2016 - 11:32 | Son Güncellenme:

Devam eden av sezonuyla ilgili konuşan balıkçılar, “Karadeniz palamut kaynıyor. Bol olacağını tahmin ediyorduk ancak bu kadarını beklemiyorduk. Çinekop da kendini göstermeye başladı” dediler.

Denizler adeta kaynıyor Bu kadarını beklemiyorduk

Samsun'da faaliyet gösteren İlkadım Su Ürünleri Kooperatifi'nin başkanı Atalay Alver, balık sezonunun önceki yıllara göre çok daha iyi ve bereketli geçtiğini belirterek, “Karadeniz adeta palamut kaynıyor. Bol olacağını tahmin ediyorduk ancak bu kadarını beklemiyorduk” dedi.

Haberin Devamı

İKİ HAFTADA TONLARCA

Palamutta bolluk olduğunu dile getiren Alver, son 2 haftada teknelerin kıyıya tonlarca balıkla döndüğünü, bu durumun sürmesini beklediklerini anlattı.
Bu sezon özellikle palamudun balıkçıları şaşırttığına işaret eden Alver, "Son birkaç sezondur palamut pek çıkmadı. Olanlar da beklentilerini karşılamadı. Bu sezon ise Karadeniz adeta palamut kaynıyor. Sularımızda çinekop da kendini göstermeye başladı, bu bolluğun işareti. Hamside ise henüz bir netlik yok. Önümüzdeki günlerde belli olacak. Henüz sezonun başı ve başlangıç çok güzel. Gırgır ve trol teknelerinin avları bereketli şekilde yürüyor.
Devam eden av sezonuyla ilgili konuşan deniz ürünleri kooperatifleri, “Karadeniz adeta palamut kaynıyor. Bol olacağını tahmin ediyorduk ancak bu kadarını beklemiyorduk. Çinekop da kendini göstermeye başladı, bu, bolluğun işareti. Hamside ise henüz bir netlik yok. Önümüzdeki günlerde belli olacak” diyorlar.

Yazarlar