Van Deprem Ve Kentsel Dönüşüm Çalıştayı

Deprem Ve Kentsel Dönüşüm Çalıştayı

25.10.2017 - 15:36 | Son Güncellenme:

.

Deprem Ve Kentsel Dönüşüm Çalıştayı

VAN (AA) - Van Büyükşehir Belediyesince düzenlenen, Deprem ve Kentsel Dönüşüm Çalıştay'ı sona erdi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Deprem Risk Yönetimi ve Kenstel İyileştirme Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen çalıştayda, Van'ın depremselliği, jeolojik durumu, zemin incelemesi, mikro bölgeleme, Türkiye ve Van'da mevcut yapıların durumu ve bundan sonraki süreçte yapılaşma ile ilgili yapılması gerekenler, kentsel dönüşüm sürecinin gerekliliği ve kentsel dönüşüm stratejik planı ile Van'daki yapı stoğu konularının detaylı olarak irdelendiği vurgulandı.

Çalıştayın sonuç bildirgesinin bir kaç gün içinde açıklanacağına yer verilen açıklamada, bildirgeyle kentsel dönüşüm başta olmak üzere bir çok konuda yeni yol haritasının belirleneceği aktarıldı.

Çalıştayın ilk gününde, Sakarya Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Levent Gülen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem ve Zemin İnceleme Şube Müdürü Yüksek Mühendis Mahmut Baş, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Alper İlki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedat Gürgen ile AFAD Van İl Müdürü Osman Uçar'ın alanlarıyla ilgili sunumlarını yaptıkları ifade edildi.

Haberin Devamı

Çalıştayın ikinci gününün ise yuvarlak masa toplantısı yapıldı.

Katılımcılara AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ve AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda'nın plaketlerini sunduğu kaydedildi.