Kayseri DEPREME DAYANIKLI BİNA TASARIMI YARIŞMASI

DEPREME DAYANIKLI BİNA TASARIMI YARIŞMASI

04.06.2014 - 13:13 | Son Güncellenme:

.

DEPREME DAYANIKLI BİNA TASARIMI YARIŞMASI

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kamuran Arı, ''Türkiye’de ilk kez DASK (Doğal Afet Sigortaları Kurumu) tarafından düzenlenecek Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’na Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü iki takım ile katılacak'' dedi.
Yrd. Doç. Dr. Kamuran Arı, yaptığı açıklamada, ''DASK yarışmasının ilk aşamasında şartnameye uygun şekilde tasarlanan bina projeleri değerlendirilip ön elemeden geçtiler. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü olarak öğretim üyemiz Yrd. Doç. Dr. Ali Bozer başkanlığında 2 takımla bu aşamada başarılı olduk. İkinci aşamada, ön elemeden geçen bina projeleri DASK’ın gönderdiği malzemeler (balsa çıta ve levhalar) ile makete dönüştürüldü, son aşamada ise 14-17 Haziran İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek büyük yarışma finalinde bina maketlerinin şartnameye uygunlukları ve depremi simüle eden sarsma masası üzerindeki performansları değerlendirilecek. Maketin sarsma masası üstündeki deprem performansının yanı sıra teknik, ekonomik ve estetik özellikleri de takımların performansını etkileyecek. Yarışmanın kazananı, depreme en dayanıklı maketi yapan ve aynı zamanda en yüksek toplam yıllık kazancı elde eden takım olacak. Yarışmada birincilik ödülünü almaya hak kazanan takım, üniversitesinin inşaat mühendisliği bölümüne eğitim amaçlı kullanılmak üzere depremi simüle eden sarsma masası kazandıracak.
Kurgusu itibariyle kapsamında hesap-tasarım, planlama, yapım, sunum ve fiziki test aşamalarının yer aldığı DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması genç inşaat mühendisi adaylarının bir ekibin üyesi olarak çalışma becerilerini geliştirici özelliği de olan son derece eğitici ve öğretici bir etkinliktir. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü olarak öğrencilerimizi bu tür etkinliklere teşvik ederek daha iyi yetişmelerini sağlıyoruz'' ifadelerine yer verdi.