Gündem Depremin acısı hala yüreğimizde

Depremin acısı hala yüreğimizde

18.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Depremin acısı hala yüreğimizde

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Marmara Depremi bize, ülkemizin tabii felaketler karşısında ne derece hazırlıksız olduğunu göstermiştir. Deprem yanında sel, heyelan gibi tabii felaketlerden de çıkardığımız dersler ışığında, her alanda çok önemli düzenlemeler gerçekleştirdik, yatırımlar yaptık. Bu tür felaketlere karşı vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için gereken tedbirleri almayı sürdüreceğiz.

Haberin Devamı

- TBMM Başkanı Binali Yıldırım: Rabb’imden benzer acıları bizlere tekrar yaşatmamasını ve felaketler karşısında birliğimizi daim kılmasını niyaz ediyorum.

- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Birlikte geçirilen bir felaket kadar insanları birbirine bağlayan hiçbir şey yoktur. Bugün deprem felaketinin üzerinden 19 yıl geçmiş olmasına rağmen; hepimiz hala acıyla sarsılıyorsak bu acıyı hep birlikte derinden hissettiğimiz içindir.

- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: Ülkemizi derinden sarsan 17 Ağustos Marmara Depremi’nde yitirdiğimiz kardeşlerimizin acısı hala yüreklerimizde. Depremin 19. yılında hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle yad ediyorum.

- Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Rabbim milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Kötü yapılaşma sadece mevzuat değil, aynı zamanda bir toplumsal bilinç meselesidir.

Haberin Devamı

- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: 17 Ağustos’ta kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Allah böyle acıları bir daha ülkemize yaşatmasın.

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Depremin üzerinden geçen 19 yıla rağmen ülkemizin doğal afetlere karşı halen hazırlıksız olduğunu görmek son derece düşündürücü. Acısını ilk gün gibi yaşadığımız depremde kaybettiklerimizi rahmetle anıyorum.

- İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan: Marmara Depremi’nin ülkemize yaşattığı maddi tahribat bir yana yüreğimizde açtığı yara kapanmamış, kapanmayacaktır.