Gündem Depremle yaşamayı öğrettik

Depremle yaşamayı öğrettik

17.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, sismoloji merkezi, deprem kayıt istasyonları, ivme ölçerler ve simülasyon merkezinde verdikleri eğitimlerle halkı olası bir felakete hazırladıklarını, depremle yaşamayı öğrettiklerini bildirdi.

Depremle yaşamayı öğrettik

Karaosmanoğlu, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 16’ncı yılı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, depremin yol açtığı derin acıyı asala unutmayacaklarını, bu acıları bir daha yaşamamak için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak, gereken bütün önlemleri aldıklarını ve almaya devam ettiklerini belirtti.

Haberin Devamı

‘Dersler çıkardık’

Geriye dönüp baktıklarında Marmara Depremi’nin üzerinden geçen 16 yılda toplum olarak pek çok dersler çıkardıklarını vurgulayan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, “Yaşadığımız mekanları artık planlı, programlı bir şekilde inşa ediyoruz. İnşaatlarda ‘ben yaptım, oldu’ devri bitti. Koceli Büyükşehir Belediyesi olarak inşaatları sıkı sıkıya denetliyoruz. Sismoloji merkezimiz, deprem kayıt istasyonlarımız, ivme ölçerlerimiz ve simülasyon merkezimizde verdiğimiz eğitimlerle halkımızı olası bir felakete hazırlıyor, depremle yaşamayı öğretiyoruz” ifadesini kullandı.