Gündem Derhal beraat talebine

Derhal beraat talebine

22.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gezi Parkı’nın İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından açılışının yapıldığı 8 Temmuz 2013’te parka gelen halka polis müdahalesinin ardından gözaltına alınan Taksim Dayanışması üyesi 26 kişinin suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, örgüt üyesi olmak suçlamasıyla yargılandığı davada mahkeme, avukatların derhal beraat talebini reddetti.

Derhal beraat talebine

İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya “örgüt kurmak ve yönetmek” suçlamasıyla yargılanan Mimarlar Odası Çevre Etki Değerlendirme Danışma Kurulu Sekreteri Ayşe Mücella Yapıcı, eski İstanbul Tabip Odası Başkanı Ali Çerkezoğlu, Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin ve HDP Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek’in de aralarında bulunduğu 15 tutuksuz sanık katıldı.

Duruşma ertelendi
Duruşmada konuşan avukat Turgut Kazan, “17-25 Aralık kovuşturmaların en çarpıcısı için verilen takipsizlik kararında uzun bir şekilde tartışılmış örgüt konusu. Bu kararı size sunamıyoruz çünkü TOKİ takipsizlik kararıyla kopyala-yapıştır mahiyette” dedi. Avukat Yıldız İmrek de derhal beraat kararı verilmesini talep ederek, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu güvence altına alınması gereken temel bir haktır” diye konuştu. Mahkeme de, henüz savunması alınmayan sanıklar olduğu gerekçesiyle yargılamaya son verilmesine ilişkin taleplerin reddine karar verdi. Mahkeme öte yandan Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun Anayasa’ya aykırı olduğunu belirten avukatların Anayasa Mahkemesi’ne başvurulması talebini de reddetti. Duruşma 20 Ocak 2015 tarihine ertelendi.