Gündem Ders arasında milyoner oldu

Ders arasında milyoner oldu

16.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

9 yaşında borsa ile ilgilenmeye başlayan ABD’li lise öğrencisi Muhammed İslam, ders aralarında yaptığı hisse alım satımlarıyla 72 milyon dolarlık servet yaptı. Şimdi arkadaşlarıyla elma suyu içerek ve 400 dolarlık havyar yiyerek sefa sürüyor.

Ders arasında milyoner oldu

New York kentinde Stuyvesant Lisesi’nde okuyan Muhammed İslam’ın tahmini serveti dün Amerikan basınında yankı buldu. Amerikan New York dergisindeki röportaja göre İslam, 9 yaşında öğle aralarında hisse alım-satımı yapmaya başladı.
Küçük firmaların düşük bütçeli hisse senedi satışlarıyla 8 yıl içinde büyük bir servetin sahibi oldu. Kendisine sorulduğunda utangaçlığı nedeniyle gerçek servetini açıklamayan İslam’dan edinilen bilgilere göre şu an yaklaşık olarak 72 milyon dolarlık servetin sahibi. İslam henüz ehliyeti olmamasına rağmen BMW marka arabası olduğunu söylüyor. Ticari dahinin ABD’nin kültürel ve finansal merkezi olarak görülen Manhattan’da bir dairesi var. Ancak Güney Asyalı ailesi tek başına yaşamasına izin vermiyor.

Haberin Devamı

İlham kaynağı Tudor
Röportajda kendisine yöneltilen, “Dünyayı döndüren nedir” sorusuna, “Para” yanıtını veriyor. Genç milyoner, “Para akışı olmazsa ve işler yürümezse gelişim olmaz, üretim ve yatırım yapılamaz, büyüme olmaz, istihdam olmaz” diyor. Yakın iki arkadaşıyla elma suyu eşliğinde 400 dolarlık (930 TL) havyar yemekten büyük keyif duyan genç adamın hayali seneye alım-satım işlemlerini kendi hesabı üstünden yürütme yetkisini almak. Liseden sonra hedefinin iyi bir finans eğitimi almak olduğunu belirten genç milyoner, bu tercihi yapmasının sebebinin sadece para olmadığını, finansın kendisi için bir tutku olduğunu söyledi. Kendisine ilham kaynağı olan kişinin ‘Tudor’ yatırım şirketinin kurucusu, ABD’nin en zengin 108’inci kişisi olan Paul Tudor Jones olduğunu belirtti.
9 yaşında büyük maddi kayıp yaşan İslam, Tudor’un, “Kazançlarınızdan değil kayıplarınızdan öğrenirsiniz” sözünü hatırlayarak yoluna devam ediyor.

Yazarlar