Giresun DESTİCİ: ”SUİKAST VARSA BAŞBAKAN YARDIMCISI İŞLER KİMLER OLDUĞUNU AÇIKLAMALI”

DESTİCİ: ”SUİKAST VARSA BAŞBAKAN YARDIMCISI İŞLER KİMLER OLDUĞUNU AÇIKLAMALI”

18.03.2014 - 18:23 | Son Güncellenme:

.

DESTİCİ: ”SUİKAST VARSA BAŞBAKAN YARDIMCISI İŞLER KİMLER OLDUĞUNU AÇIKLAMALI”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici,
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili yaptığı sözü hatırlatarak "Devlet içerisindeki bir takım örgütlerin çetelerin işlemiş olabileceğini düşünüyorum' dedi. Bunu kendisine sormak lazım" dedi.
Giresun’un Yavuzkemal beldesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Destici, “Eğer suikast varsa bu suikasti kimler işlemiş, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’in bunu açıklaması lazım” dedi.
Destici, Doğankent ilçesinde yaptığı mitingin ardından Dereli ilçesi Yavuzkemal beldesine geçerek burada belediye başkan adayları İsmail Yıldız ve partililerle bir araya geldi.
Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümü ile ilgili sosyal medya da yer alan ve bir ses kaydının ortaya çıkacağı iddiası üzerine gazetecilerin sorularını yanıtlayan Destici, ”Öncelikle şunu söyleyeyim bu konularla ilgili biz daha önce açıklama yaptık, müdahil avukatlar da açıklama yaptı, tabi bu tür şeyler sosyal medyada çok dillendiriliyor çok geziyor” diye konuştu.
Destici, konuşmasında şu konuya dikkat çekti: ”Öncelikle bütün kamuoyunun bilmesini istiyorum. Bu sürecin bir kavgaya alet edilmesini ben şahsen doğru bulmuyorum. Çünkü açık bir dosya ve Türkiye'de şu anda benzer dosyalar arasında en iyi noktaya gelmiş dosya, bütün iddialar bütün şüpheler dosyanın içerisinde ve tamamı oluşturuldu. Önemli bir kısmı bana göre, şu anda özel yetkili mahkemelerin kapatılmasıyla dosya Kahramanmaraş'a gidiyor ama tabi güvenli bir şekilde dosyanın Maraş’a gitmesi bizim için önemli. Güvenli bir şekilde dosyanın Maraş'a gitmesi lazım. Tabi bu özel yetkili mahkemelerin kapatılmasıyla birlikte soruşturma bundan sonra Maraş'ta devam edecek. Ama ben pek çok şeyin soruşturulduğunu düşünüyorum özellikle yedi ana şüphe vardı yani kamuoyunda Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları öldürüldü, algısı oluşturulan." Bunlarla ilgili soruşturmalar da önemli bir mesafe alındığını düşündüğünü anlatan Destici, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tabi bu ses kayıtları ve internetteki yazılar bizim bilgimiz dışında bizim dışımızda gelişen hadiseler. Şu an olmayan bir şey üzerine yorum yapacak bir durumda değilim. İnşallah böyle bir şey yoktur diyorum öncelikle temennim o, ihtimal vermiyorum, inanmak da istemiyorum ama dediğim gibi olmayan bir şey üzerine yorum yapmak istemiyorum. Bu konuda yorum yapmanın doğru olmayacağını düşünüyorum Türkiye çok hassas bir süreçten geçiyor zaten bir seçim atmosferi var dolayısıyla da ben olmayan bir şey üzerine yorum yapamam. Olduğu zaman bütün kurullarımızla toplanır değerlendiririz. Şu an öyle bir şeyimiz yok."
Destici, "Araştırmalar sizce yeterli mi" sorusuna şöyle karşılık verdi: ”Niye yeterli olsun, biz diyoruz ki başından beri bu süreç aydınlatılsın diyoruz, ve hukuk içerisinde takip ediyoruz. Hukuk içerisinde takip etmeye de devam edeceğiz. Burada esas cevap vermesi gerekenlerden bir tanesi Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, ne dedi en son açıklamasında Muhsin Yazıcıoğlu suikastı dedi. 'Devlet içerisindeki bir takım örgütlerin çetelerin işlemiş olabileceğini düşünüyorum' dedi. Bence ona sorulması lazım bu suikastı kimler işlemiş o bunun cevabını verebilir diye düşünüyorum. Ama biz hukuk içerisinde takip etmeye devam ediyoruz bugüne kadar olduğu gibi. Sonuna kadar bu işin peşini bırakmayacağız. Aydınlanana kadar neyse ortaya çıksın. Biz bir kan davası ya da intikam peşinde değiliz, çünkü bu inancımıza da ters. Allah'ın da peygamberin de men ettiği bir şey. Dolayısıyla biz hak dava peşindeyiz, gerçek neyse ortaya çıksın istiyoruz. Burada da kimse yorulmamızı, bıkmamızı, usanmamızı beklemesin ve biz sonuna kadar bunu takip edeceğiz.”

Yazarlar