Gündem Dev dalgalar sahili dövdü

Dev dalgalar sahili dövdü

13.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yurtta birçok bölgede yaşanan fırtına ve şiddetli yağışlar nedeniyle hayat olumsuz etkilendi

Dev dalgalar sahili dövdü

Yurdun Marmara, Ege ve Akdeniz bölgesinde yağışlar dün de etkisini sürdürdü. Antalya’da Konyaaltı sahilinde dalgaların boyunun üç metreyi aştığı gözlendi. Muğla’da heyelan nedeniyle bazı yollar kapandı, Bodrum’da bir otomobil toprak kayması nedeniyle zarar gördü. Bandırma-İstanbul arasındaki deniz otobüsü seferleri iptal edildi. Meriç ve Tunca nehirlerinin debisindeki artış da ciddiyetini koruyor.
Antalya’da dün sabaha karşı başlayan yağmur sonraki saatlerde yerini şiddetli rüzgara bıraktı. Konyaaltı sahilinde rüzgarın etkisiyle dalga boyu üç metreye ulaştı. Antalya Afet ve Acil Durum Müdürü Fevzi Timur kuvvetli yağış nedeniyle ciddi bir problem yaşanmadığını açıkladı. Timur, ekiplerin altı su baskını ihbarına müdahale ettiğini bildirirken, Varsak bölgesindeki bir okulun çatısındaki kiremitlerin bir kısmının uçtuğunu da sözlerine ekledi.
Muğla’da üç gündür devam eden yağış sonrası mahallelere kısa süreliğine ulaşım kapanırken, Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri kapanan yolların ulaşıma açılması için çalışma başlattı. Bodrum’da da özellikle ilçe merkezi ile Bitez, Yalıçiftlik, Ortakent, Turgutreis, Gümüşlük Koyunbaba’da yağış etkili oldu. Yalıçiftlik Mahallesi’nde su basan bazı ev ve işyerleri vatandaşlarca temizlendi. Yalıçiftlik Mahallesi’nde bir otomobil, toprak kayması nedeniyle sürüklenerek zarar gördü. Derelerin taşıdığı çamur, Yalıçiftlik Koyu’nun rengini değiştirdi.

Yazarlar