Ekonomi Dev kampanya 15 gün uzatıldı

Dev kampanya 15 gün uzatıldı

13.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Konut sahibi olmak isteyenlere ‘bayramlık’ müjde geldi. Gayrimenkul sektörünün bir araya gelerek başlattığı yüzde 20 indirim, yüzde 5 peşinat kampanyasında süre 15 gün daha uzadı.

Dev kampanya 15 gün uzatıldı

Hükümetin KDV, tapu harcı indirimleri ardından, kamu bankaları öncülüğünde başlatılan bir kampanya ile konut kredisi faiz oranları da yüzde 0.98’e çekilmişti. Hükümetin konut alımını teşvik eden adımlarına karşılık veren gayrimenkul sektörü ise; Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) öncülüğünde 15 Mayıs-15 Haziran tarihleri arasında peşin ve kredili alımda yüzde 20 indirim yapılacağını açıklamıştı. Kampanyada peşinat oranı da yüzde 20’den yüzde 5’e çekildi. Yapılan açıklamada ‘Birlikten Güç Doğacak Türkiye kazanacak’ kampanyasına yoğun talep olduğu, bu nedenle sürenin 30 Haziran’a kadar uzatıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

15 bin konut

KONUTDER Başkanı Altan Elmas ise “42 firma olarak başladığımız kampanyada süreç içinde 100 firmaya ulaştık. İstanbul dışındaki illerde de kampanya uygulandı. Birinci ve ikinci elde toplam 8 milyarlık bir satış hacmi oluştu. Bu da 15 bin konut satışı anlamına gelir. Seçim beklentisi, Ramazan ayı ve dolardaki artışa rağmen piyasa canlandı. Şimdi bir kısım tüketici seçim sonrasını bekler diye kampanya süresini 15 gün uzattık. Bu ek süre ile 12-15 milyarlık satış hacmine ulaşmayı öngörüyoruz” dedi.

Dev kampanya 15 gün uzatıldı

6 milyarlık krediye ulaştı

Konut pazarında kampanya etkisi ile ciddi bir hareketlilik olduğunu belirten İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, “Bir kısım firmalar kampanya için ayırdıkları evlerin tamamını sattı. Kampanya sektöre ve ekonomiye can suyu kattı” dedi. GYODER tarafından yapılan açıklamada ise kampanyadan yararlanmak isteyenlerin ilgisi sonucu, 3 kamu bankasından alınan konut kredisinin 6 milyar liraya ulaştığı belirtildi.