Ekonomi Dev otoyolu üstlendi gözünü stadyuma dikti

Dev otoyolu üstlendi gözünü stadyuma dikti

24.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Katar’da yaklaşık 2.1 milyar dolar bedelle 34 kilometrelik bir otoyol projesi üstlenen Tekfen İnşaat, 2022 Dünya Kupası’nı düzenleyecek ülkede bir de stadyum yapmak istiyor

Dev otoyolu üstlendi gözünü stadyuma dikti

Tekfen Holding şirketlerinden Tekfen İnşaat, yaklaşık 2.1 milyar dolar bedelle Katar’da otoyol projesi için ön protokol imzaladı.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın himayesinde, Katar Şehircilik Bakanı Muhammed Bin Abdullah er-Rumayhi ve Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gigin tarafından imzalanan ön protokol kapsamında, Al Khor Expressway otoyolu toplam 34 kilometre uzunluğunda, geliş - gidiş olarak 10 şeritli olarak inşa edilecek. Çeşitli kavşaklar, viyadükler, alt ve üst geçitlerin yer aldığı proje, Katar’ın en prestijli projelerinden biri olacak.
Tekfen İnşaat, Katar Devleti için büyük önem taşıyan projeyi, 7.6 milyar Katar Riyali (yaklaşık 2.1 milyar ABD Doları) bedelle üstleniyor. Proje 36 içinde teslim edilecek. Tekfen İnşaat’ın mevcut iş miktarını ikiye katlayan projenin, şirketin 60 yıllık tarihinde tek seferde imzaladığı en büyük sözleşme olduğu açıklandı.
Bakandan yeşil ışık
İmza töreninde konuşan Katarlı Bakan Muhammed Bin Abdullah er-Rumayhi halen altyapı alanında Katar’da görev yapan 60 Türk şirketi bulunduğuna dikkati çekerek, “Bu firmalar vizyonumuz olan projelerin gerçekleşmesinde katkı sağlamaktadır. 2022 Dünya Kupası projelerinde de bizlere yardımcı olmalarını arzu ediyoruz” dedi. Tekfen İnşaat’ın, Katar’da ciddi projeler gerçekleştirdiğini belirten er-Rumayhi, imzalanan altyapı projesinin 2022 Dünya Kupası için de önemli olduğunu ifade etti.
Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gigin bu yıl Tekfen’in 60. yılını kutladıklarını belirterek, “Bu projeyi çok kıymetli iki bakan nezdinde yapıyor olmamız bir güven izharı ve bu güvenin bize bir emanet olduğunun farkındayız. Emaneti en güzel şekliyle muhafaza ederek, devletler arasındaki bu güzel ilişkide bizim de özel sektör olarak katkımız olsun isteriz. İstanbul’daki olimpiyat stadı ve Bakü’deki olimpiyat stadını yapan bir işletme olarak gönül arzu eder ki Katar’daki statlardan da birini yapalım. Buna yönelik çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
2005’ten beri orada
2005 yılından bu yana Katar’da 1.5 milyar dolar tutarında tamamlanmış iş hacmine imza atan Tekfen İnşaat, Katar Kuzey Otoyolu Projesi, Merasim Yolu, Katar Kuzey Otoyolu Yanyollar ve İlave Kavşaklar gibi projeler üstlendi.