Ege Devecilik kültürü Selçuk’ta gelişecek

Devecilik kültürü Selçuk’ta gelişecek

22.01.2018 - 01:08 | Son Güncellenme:

Selçuk’ta, 36. kez düzenlenen Deve Güreşleri Festivali heyecan yarattı. Etkinlik kapsamında, en güzel deve belirlendi, sempozyumda da devecilik kültürü konuşuldu

Devecilik kültürü Selçuk’ta gelişecek

İkinci Uluslarası Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumu sona erdi. Sempozyumun ardından 19 devenin katıldığı 7. Geleneksel Altın Havan Yarışması düzenlendi. Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenerek, akademik çevrelerde büyük ses getiren II. Uluslararası Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumu’nun sona ermesinin ardından sempozyuma katılan akademisyenler, deve sahipleri ve güreş severler 7. Altın Havan En Güzel Deve Yarışması için İstasyon Meydanı’nda buluştu. En süslü deve olarak Bodrum’dan Kaptan Mustafa’nın Kanka adlı devesi seçildi.

Haberin Devamı

‘Vazgeçilmezi olacak’

Sempozyumun deve güreşlerinin vazgeçilmezlerinden biri olacağını belirten Selçuk Belediye Başkanı, “Deve Güreşleri Festivalimiz’in vazgeçilmezi olacak bu sempozyum deve yetiştiriliciğinin bilinmesi açısından önemli bir katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda devecilik kültürü gelişecek. Deve güreşlerimizde emeği geçen ve gelen misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.