Mersin Devlet Övünç Madalyası Ve Beratı Töreni

Devlet Övünç Madalyası Ve Beratı Töreni

30.01.2018 - 13:59 | Son Güncellenme:

Mersin'de 9 şehit yakını ile 5 gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edildi Törende, Hakkari'de 2016 yılında şehit olan Uzman Çavuş İrfan Mert'in 2 yaşındaki kızı, sevimli hareketleriyle ilgi odağı oldu

Devlet Övünç Madalyası Ve Beratı Töreni

MERSİN (AA) - Mersin'de 9 şehit yakını ile 5 gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.

Haberin Devamı

Şehit aileleri ve gazilerin katılımıyla Kültür Merkezi’nde düzenlenen tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunmasıyla başladı.

Vali Ali İhsan Su, konuşmasında, yurt içinde ve Afrin’de bölücü terör örgütlerine karşı mücadele eden güvenlik kuvvetlerine başarılar dileyerek, milletin dualarının onlarla olduğunu söyledi.

Vatanın, şehitler ve gazilerin verdiği mücadeleler ile kazanıldığını vurgulayan Su, "Bu kutsal vatan topraklarında başımız dik olarak, hür ve bağımsız yaşamamızı, geleceğe güvenle bakmamızı aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin verdiği mücadeleye borçlu olduğumuzun bilinci içerisindeyiz." dedi.

Konuşmaların ardından Su, asker şehitler Mustafa Yaşar, Fırat Palamut, Ali Gölge, Barbaros Yılmaz, Recep Aslan, Ali Yılmaz, İrfan Mert, Cemre Salih Gözen ve sivil şehit Ümit Güder’in yakınları ile 15 Temmuz gazisi Onurcan Kuş ve gazi polis memurları Bahadır Aydoğan, Ercan Üstün, Mustafa Kahraman ve Fatih Önder Bilir'e, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tevcih edilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratlarını verdi.

Haberin Devamı

Şehit aileleri ve gazilerin duygu dolu anlar yaşadığı törene, Vali Su'nun yanı sıra Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, mülki, askeri ve idari erkan katıldı.

- Şehit kızı ilgi odağı oldu

Törene annesi Radia Mert ile katılan, Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde 2016 yılında terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş İrfan Mert'in 2 yaşındaki kızı Gülhan Mert, sevimli hareketleriyle ilgi odağı oldu.

Vali Su da küçük kızı severek, bir süre sohbet etti.

Radia Mert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşiyle gurur duyduğunu belirterek, "Kızım da ben de onunla gurur duyuyoruz, onu çok seviyoruz. Eminim o da cennette bizi bekliyordur. Biz burada her zaman onu bekleyeceğiz, hep bizim yanımızda. Vatan sağ olsun, vatanımız, milletimiz sağ olsun. Keşke ben de gidebilseydim." dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na da değinen Mert, "Eniştem de Afrin'de görevli. Allah yardımcıları olsun. Her zaman onlara dua ediyoruz. Hepsi bizim kardeşimiz." ifadesini kullandı.