Dünya Deyrizor’da DAEŞ’e ikinci bir darbe

Deyrizor’da DAEŞ’e ikinci bir darbe

11.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

DAEŞ’in elinde bulunan Deyrizor’a karşı operasyon başlatan Suriye rejim birlikleri, Rusya’nın da hava desteğiyle, kentin doğusundaki hava üssünün kuşatmasını da deldiği belirtildi...

Deyrizor’da DAEŞ’e ikinci bir darbe

Önemli bir bölümü halen DAEŞ’in elinde bulunan Deyrizor kentine yönelik, Rusya ve diğer kuvvetlerinden desteğiyle Suriye rejim birlikleri tarafından yürütülen operasyonda ilerleme kaydedildiği ve kuşatmanın ikinci kez delindiği bildirildi.
Suriye birliklerinin, Rusya’nın hava harekatının ardından Deyrizor’un güneydoğusundaki hava üssünün kuşatmasını deldiği belirtiliyor.
Sputnik’in haberine göre Rusya’dan yapılan açıklamada, “Suriye ordusu, Rus Hava-Uzay Kuvvetleri’nin yoğun hava saldırısından sonra Deyrizor kentinin güneydoğusundaki havalimanının bulunduğu bölgede DAEŞ’in şiddetli direnişini kırdı ve teröristlerin kuşatmasını deldi” ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, General Hasan Suhel yönetimindeki ordu birliklerinin, hava üssünde etrafı sarılmış Suriye askeri garnizon birlikleriyle birlikte kenar kısımlarda çatışarak, havalimanı ile Deyrizor arasında oluşan koridoru genişlettiği kaydedildi.
Mahallelere ulaştı
Haberde, Suriye ordusunun elit birlikleri ile cumhuriyet muhafızlarının, hava üssü etrafındaki alanı temizlemeye başladıklarını ifade edildi. Rejime bağlı öncü birliklerin, hava kuvvetleri ve topçuların desteğiyle hava üssünün kuzeyindeki DAEŞ mevzilerini, araçları ve insan gücünü imha ettiği, aynı zamanda 5. Kolordu birlikleri ve müttefik güçlerin, kentin güneyindeki kenar mahallelere ulaştığı bildirildi. Suriye hükümet güçlerinin, kentin batısındaki kuşatmayı deldikten sonra lojistik yollarını açtığı, böylelikle rejim birliklerinin Deyrizor’a takviye kuvvet, araç ve mühimmat sevk ettiği haber veriliyor. Bununla birlikte yolların mayınlardan temizlendikten sonra kente insani yardım konvoylarının da ulaştı iddia ediliyor.
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, söz konusu operasyon sırasında 17 sivilin, Rus uçaklarının saldırısında hayatını kaybettiğini öne sürdü. Deyrizor kentinin doğusundaki hava üssü, geçen ocak ayından bu yana kuşatma altında bulunuyordu. Birleşmiş Milletler, Deyrizor’un hükümetin kontrolündeki bölümünde yaklaşık 93 bin sivilin bulunduğunu ve hava üssüne atılan yardımlarla, çok zor koşullar altında yaşadıklarını belirtiyor.