Gündem DGS tercihleri hangi tarihte sona erecek? 2017 DGS tercihleri nasıl yapılır?

DGS tercihleri hangi tarihte sona erecek? 2017 DGS tercihleri nasıl yapılır?

24.09.2017 - 14:33 | Son Güncellenme:

ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden DGS tercih işlemleri devam ediyor. 23 Temmuz'da gerçekleştirilen DGS sınavının ardından sonuçlar 6 Eylül'de adayların erişimine açılmıştı. Peki DGS tercih işlemleri nasıl yapılır?

DGS tercihleri hangi tarihte sona erecek 2017 DGS tercihleri nasıl yapılır

DGS tercih işlemleri için ÖSYM tarafından verilen süre 26 Eylül Salı günü sona erecek. Tercihini yapmamış olan adaylar, 26 Eylül’e kadar tercih yapabilir. Tercih süresi sona erdikten sonra süre uzatımı olmayacaktır. Sonuçların açıklanmasının ardından boş kalan kontenjanlar için uygun görülürse ek yerleştirme yapılacak.

Haberin Devamı

DGS SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

DGS tercih işlemleri, ÖSYM aday işlemleri sistemine aday şifresi ve T.C. kimlik numarası ile girilerek yapılır. 2017 DGS tercih kılavuzuna göre adayların 30 tercih hakkı bulunuyor. Tercih için verilen hakların tamamının kullanılma zorunluluğu bulunmuyor. Kılavuzda yer alan Tablo-1’de lisans programlarının kodları, adları, kontenjanları, öğretim süreleri, puan türleri ve koşulları yer alır. Adayların lisans programları için belirlenen şartları taşıması gereklidir. Şartları yerine getirilmeyen programlar tercih listesine eklenemez.

DGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Haberin Devamı

DGS tercih sonuçları, tercih işlemlerinin ardından yaklaşık bir hafta içerisinde açıklanır. Adaylar sonuçlarını sonuc.osym.gov.tr internet sitesinden aday şifresi ve T.C. kimlik numarası ile sorgulayabilir. Lisans programlarına yerleştirilen adayların kayıt hakkı sadece 2017-2018 öğretim yılı için geçerlidir.

DGS EK YERLEŞTİRME

ÖSYM tarafından DGS yerleştirme sonuçlarının ilan edilmesinin ardından, yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması ya da adayların tercih etmemesi sonucunda boş kalan yerler için ek yerleştirme yapılır. DGS puanına göre yapılan ilk tercihlerde adaylardan ücret alınmaz. İlk tercih sonrasında tüm tercihler için adayların 15 Türk Lirası ücret ödemesi gerekir. Ek yerleştirme ücretini ödemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılır.

MEZUN OLANLAR İÇİN KAYIT

DGS kayıt tarihi sonrasın mezun olmuş ön lisans öğrencileri bahar yarıyılına kadar kazandıkları lisans programları için kayıt yaptırabilecek. Konu ile ilgili;
"2017 yılı DGS kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2017-2018 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2017 DGS'de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilmeleri 13 Eylül 2017 tarihli Yürütme Kurulu toplantısında uygun bulunmuştur." açıklaması yapıldı.