Gündem DGS tercih işlemleri tarihi açıklandı! 2018 DGS tercihi nasıl yapılır?

DGS tercih işlemleri tarihi açıklandı! 2018 DGS tercihi nasıl yapılır?

06.09.2018 - 09:34 | Son Güncellenme:

DGS tercih işlemlerinin başlayacağı tarih duyuruldu. Merakla beklenen tercih işlemlerinin tarihi ÖSYM tarafından açıklandı. Peki 2018 DGS tercihi nasıl yapılır? DGS tercih işlemlerinin tarih aralığı ise...

DGS tercih işlemleri tarihi açıklandı 2018 DGS tercihi nasıl yapılır

Eğitimlerini, lisansa tamamlamak isteyen öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı!na katıldı. DGS sonuçlarının açıklanması ardından, öğrencilerde tercih heyecanı başladı. 2018 DGS tercihleri ne zaman yapılacak? Dikey Gçeiş Sınavı tercihi nasıl yapılır? Tercih işlemleri sonrasında, açıkta kalan öğrenciler için ek yerleştirme olacak mı? İşte DGS hakkında merak edilen bilgiler...

Haberin Devamı

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

DGS tercih işlemleri, 7 Eylül 2018 tarihinde başlayacak, 14 Eylül 2018 tarihinde sona erecektir. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ internet adresinden elektronik ortamda yapacaklardır.

Adayların tercihlerini yapmadan önce Ek'te yer alan kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

DGS tercih işlemleri tarihi açıklandı 2018 DGS tercihi nasıl yapılır

DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Dikey Geçiş Sınavı tercih işlemleri başladığında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden detaylı bilgileri öğreneceklerdir.

Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

Yerleştirme işlemi, adayların 2018-DGS puanları, tercihleri ve yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır.

EK YERLEŞTİRME OLACAK MI?

DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi veya yerleştirilmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Kurulu kararı ile ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, 2018-DGS Ek Yerleştirme Boş Kontenjanları ile tercih işlemlerini hangi tarihler arasında yapacaklarını ÖSYM'nin internet sitesinden öğreneceklerdir.

DGS HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yazarlar