Gündem DHKP-C yanlışıkla öldürdük deyince...

DHKP-C yanlışıkla öldürdük deyince...

11.03.2015 - 14:41 | Son Güncellenme:

DHKP-C milisleri tarafından 'yanlışlıkla' öldürüldüğü açıklanan 17 yaşındaki Mehmet Emin Akgül'ün ailesi mahkemeye başvurmaya hazırlanıyor.

DHKP-C yanlışıkla öldürdük deyince...

Ailenin avukatı Ali Çelik "Devletin asayişi temin edemeyip de silahlı grupların uyuşturucu çeteleriyle mücadeleye soyunması kabul edilemez bir durum. Kamu güvenliliğini sağlamakla görevli kurumlar bu durumdan sorumludur. Masum bir gencimizin canına mal olan bu durumun sorumlularına hukuki mücadelemizi vereceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Gazi Mahallesi'nde 23 Şubat'ta 'Cephe Milisleri' isimli grup tarafından mahallede uyuşturucu sattığı iddia edilen bir kişiye silahlı saldırı yapılmıştı. Saldırıda 'torbacı' olduğu iddia edilen 'Muro' lakaplı Murat Çelik ile birlikte olay yerinden geçen 17 yaşındaki Mehmet Emin Akgül de hayatını kaybetmişti. Olaydan yaklaşık 10 gün sonra "Devrimin kalesi GAZİ Mahallesi" adlı facebook grubu üzerinden bir özür açıklaması geldi, açıklamada çevredeki bir bankada staj yapan lise öğrencisi Akgül'ün 'yanlışlıkla' vurulduğu belirtilerek sorumluların 'mahkum edileceği' ifadeleri yer aldı.

Açıklamada şu ifadeler yer almıştı:

"Milislerimiz daha öncesinde uyarılan Muro isimli torbacının bir arabada bulunanlarla uyuşturucu alışverişi yaptığını görmüş ve buna müdahale etmişlerdir... Yaşanan tartışma sonrasında milislerimiz bu ticareti yapanları tarayarak mahallemizi, gençlerimizi zehirleyen Muro isimli torbacıyı cezalandırmışlardır... Ancak bu sırada o sokakta bulunan, çeteci ve torbacılarla hiçbir alakası olmayan Mehmet Emin Akgül de vurulmuştur... Mehmet Emin mahalle halkının tanıdığı, sevdiği bir gencimizdi... O gün etrafın karanlık olması göz önünde bulundurulup buna uygun sorumlulukla hareket edilmediği ve yeterince dikkatli olunmadığı için böyle bir sonuç yaşanmıştır. Halka zarar veren eylemleri hep eleştirdik ve bu anlayışı mahkum ettik... Halka zarar verme ihtimali olan eylemleri iptal ettik. Çünkü bütün eylemlerimizde halkın güvenliği önemli ilkelerimizden birisidir... Ancak bu eylemde aynı anlayışla hareket edilmemesi böylesi bir kayba neden olmuştur. Bu nedenle tüm halkımızdan, Mehmet Emin’in ailesi ve yakınlarından özür diliyoruz!(...) Yaşanan bu acı kaybın sorumlusu olan insanlarımızı gerekli şekilde mahkum edecek ve saflarımızdan atacağız."