İstanbul Dhmi Genel Müdürü Funda Ocak'tan 8 Mart Mesajı

Dhmi Genel Müdürü Funda Ocak'tan 8 Mart Mesajı

08.03.2018 - 15:04 | Son Güncellenme:

.

Dhmi Genel Müdürü Funda Ocaktan 8 Mart Mesajı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın mesai arkadaşlarıyla bir araya geldi. Ocak, “Bir iddiamız var. Diyoruz ki kadının elinin değdiği her şey daha güzel olur. Havacılığı kadınlarımızla havalandıracağız” dedi.
DHMİ’nin ilk kadın Genel Müdürü Ocak, kuruluşunda bir ilki gerçekleştirerek, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Genel Müdürlük Merkez teşkilatında görev yapan 250 kadın çalışma arkadaşıyla kahvaltı etti. Kahvaltıda mesai arkadaşlarına hitap eden Ocak, DHMİ’nin kadınlara yönelik kolaylaştırıcı uygulamaları hayata geçirmeyi ve kadın çalışanına hak ettiği desteği veren bir yaklaşım gösterdiğini vurguladı. Ocak, “Teşkilatımızın her kademesinde kadın-erkek fırsat eşitliği bilincini güçlendirmeyi hayati bir sorumluluk olarak görüyoruz” dedi.
“Kadının elinin değdiği her şey daha güzel olur”
Kadınların çalışma hayatında daha aktif rol oynaması gerektiğinin altını çizen DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, “Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Gününüzü kutluyorum. Sevgili arkadaşlarım bugün bir değişiklik yapalım dedik. Bir iddiamız var ya her şeyin ilkini yapalım diye, bu da bir ilk olsun dedik. Ben göreve başladıktan sonra yönetim kadrolarına atadığımız kadın arkadaşlarımızın sayısında ciddi bir artış gerçekleşti. Bundan sonra da yönetim kademelerimizde görev alacak kadın sayısı gün geçtikçe artacak. Bir iddiamız var. Diyoruz ki kadının elinin değdiği her şey daha güzel olur” şeklinde konuştu.
“Havacılığı kadınlarımızla havalandıracağız”
Havacılık sektöründe de kadınların önemli yeri olduğunu kaydeden Funca Ocak, “Havacılığı kadınlarımızla havalandıracağız. Hep birlikte güzel günlere el ele yürüyeceğiz. Bugün bizim günümüz. Erkek kadın biz hepimiz bir aileyiz. Hepimiz bir bütünüz. İnşallah çok daha güzel günlerde önce ülkemize sonra kuruluşumuza güzel hizmetlerde bulunacağız” dedi.