Aydın DİDİM’DE MAVİ KART, EMANET KASA VE KANTAR ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

DİDİM’DE MAVİ KART, EMANET KASA VE KANTAR ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

02.07.2016 - 12:00 | Son Güncellenme:

.

DİDİM’DE MAVİ KART, EMANET KASA VE KANTAR ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

Didim Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.
İlk oturum ile ikinci oturum arasına 2 saatlik zaman konulurken, ek maddelerle 10 madde olan gündem görüşüldü. Toplantıda sahillerde kullanılacak emanet kasaların günlük kullanım ücretleri belirlenirken Zabıta Amirliğine 2 araç alımı için oy birliğiyle karar alındı.
Didim Belediye Meclisinin Temmuz ayı olağan Meclis toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı A. Deniz Atabay başkanlığındaki toplantıya mazeretli olarak AK Partili Cemal Engil ile Murat Parmaksız, MHP’li Ragıp Işıklar ve DSP’li Mustafa Kıray, mazeretli olarak katılmadı.
Gündemin dışında ek olarak 2 madde gündeme alındı. Ramazan bayramı tatili dolayısıyla Temmuz ayı 1. ve 2. Oturum arasına 2 saatlik süre konularak toplantı gerçekleştirildi.
Gündemin ilk maddesinde Zabıta Müdürlüğü’nün “ Araç Satın Alımı “ konusu ele alındı. Zabıta amirliğine Devlet Malzeme ofisinden 1 adet kapalı kasa, bir adet çifti kabinli araç alınması konusunda oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin ikinci maddesinde “Parka İsim Verilmesi” konulu yazısının görüşüldü. İmar Komisyonunda ele alınan ve Elif Kanlıoğlu’nun adının verilmesinin düşünüldüğü madde oy birliğiyle bir sonraki meclise ertelendi. Gündemin üçüncü maddesinde ise Gevrek Mevkii 690 ada 11 parselde plan değişikliği teklifi görüşüldü. İmar Komisyonunda görüşülen yerle ilgili Komisyon üyeleri teklifi oy çokluğuyla kabul ederken, komisyon raporu da Sinan Ceyhan ve Ahmet Yılmaz’ın hayır oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin dördüncü maddesinde ise Akbük Mahallesi 692 ada 2 parselde ilave imar planı teklifi ele alındı. Teklif İmar komisyonunda oy çokluğuyla kabul edildi. Komisyon teklifi ise Sinan Ceyhan ve Ali Bakay’ın ret, Şakir Saruhan, Ercan Atasoy ve Salih Bankoğlu’nun çekimser oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin beşinci maddesinde ise Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 24.06.2016 tarih ve 2078 sayılı “ Ek Ödenek Verilmesi” konusu ele alındı. Plan ve Bütçe Komisyonunda ele alınan konu kapsamında Park-Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğüne ek ödenek verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.
“EMANET KASA ÜCRETİ 5 TL “
Gündemin altıncı maddesinde ise Sahillerde Kullanılacak Emanet Kasalarının Günlük Kullanım Ücretinin Belirlendi. Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, yazın yoğunluktan dolayı plajlarda hırsızlık olaylarının olduğunu belirterek, “İnsanlar yanlarında getirdikleri bir miktar parayı veya cep telefonu gibi malzemeleri bırakabilecekleri yer arıyorlar. Bu yüzden emanet kasalar koydurduk. Kasaların başında görevliler olacak ve kameralarla izlenme sistemi de yakın zamanda kurulacak. Vatandaşların mal güvenliği anlamında böyle bir önlem aldık” dedi. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun incelemesi sonucunda emanet kasaların günlük kullanım ücretleri KDV dahil 5 lira olarak belirlenirken, teklif oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin yedinci maddesinde AK Partili Meclis Üyesi Ali Bakay, Gençlik Spor ve Engelliler Komisyonu’ndan istifa ederken, yerine oy birliği ile AK Parti Didim Belediye Meclisi Üyesi Maşallah Subaşı seçildi.
“MAVİ KART UYGULAMASI ÜCRETLERİ”
Gündemin sekizinci maddesinde ise İlçemizde faaliyet gösteren tur teknelerinin mavi kart uygulaması ve pis su, atık yağ ücretleri Plan ve Bütçe Komisyonunca belirlendi.
Başkan Atabay, teknelerdeki atık maddelerin vidanjörle çekilmesinin sıkıntı yarattığını ifade ederek, şöyle konuştu: “Hem süre gecikiyordu, hem de koku yapıyordu. Bu yüzden İzmir Deniz Ticaret Odası ile ortaklaşa yaptığımız proje kapsamında mavi kart uygulaması için sistem kuruldu. Burada tekne sahiplerine kart veriliyor ve o kartla belli ücret karşılığında işlem yapılıyor. Son derece pratik bir işlem… Bunun karşılığında da ücret belirlenmesi gerekiyor.” Dedi.
Plan ve Bütçe Komisyonu’nun incelemesi sonucunda gezi teknelerinden 1 ton pis su çekilmesi için KDV dahil 50 lira, atık yağ için her tekneden KDV dahil 50 lira ve her tekne için düzenlenecek olan mavi kart bedeli olarak KDV dahil 10 lira ücret alınmasına karar verildi.
“DOĞUŞ HOLDİNG’DEN KADINLARA MALZEME DESTEĞİ”
Gündeme ek olarak alınan kabul edilen Doğuş Holdingin Didimli kadınlara el emeği üretiminde kullanılacak malzemeleri ve ekipmanları Didim Belediyesine bağışlaması konusu görüşüldü. Başkan Atabay konunun sosyal sorumluluk projesi olduğunu ve Doğuş Holdingin de buna katkı sağladığını belirterek “Proje devam ettiği sürece kadınlarımız burada vakit geçirip el emekleriyle üretip ev bütçelerine katkı sağlayacaklar. Üretilen ürünler de yine Doğul grubunda alınacak. Bu malzemeler başka iş için kullanılamayacak. Zaten şartlı bağış; alınan malzemeler ve ekipmanlarda 73.500 TL’lik bağış ve kadınlarımız kullanacak.” dedi. Madde oy birliğiyle kabul edildi.
“KANTAR ÜCRETLERİ”
Gündeme alınan bir diğer madde de ise Belediye kantarında tartım yaptırmak isteyenlere yönelik ücretler belirlendi. Plan ve Bütçe Komisyonunun aldığı karara göre; Pikap-Kamyon gibi araçlardan KDV dahil 10 TL, Tır için KDV dahil 20 TL ücret alınması önerildi. Madde oy birliğiyle kabul edildi.