Aydın DİDİM’İN 5 YILLIK STRATEJİK PLANI ELE ALINDI

DİDİM’İN 5 YILLIK STRATEJİK PLANI ELE ALINDI

04.09.2014 - 17:41 | Son Güncellenme:

.

DİDİM’İN 5 YILLIK STRATEJİK PLANI ELE ALINDI

Didim Belediyesinin 2015-2019 yılları arasını kapsayan stratejik planıyla ilgili olarak ‘Didim Yapılanıyor’ adıyla bir çalıştay düzenlendi. Çalıştay’da Didim’in zayıf ve güçlü yönleri ile fırsatları ve tehditleri ele alındı.
Didim Belediyesinin 2015-2019 yılları arasını kapsayan stratejik planıyla ilgili olarak ‘Didim yapılanıyor’ adıyla bir çalıştay düzenlendi. Bugün saat 10:00’de Palm Wings Otel’de yapılan çalıştay’a Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu katılmazken Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Belediye Başkan yardımcıları Ercan Atasoy ve Salih Bankoğlu, Siyasi parti ilçe başkanları, Belediye meclis üyeleri Oda ve Meslek örgütü temsilcileri, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Muhtarlar, Site ve kooperatif yöneticileri ve vatandaşlar da katılırken halktan katılımın az olduğu görüldü. Çalıştay öncesi Akbük’ten gelen Gönüllüler ise Akbük’e kanalizasyon yapılması için pankart ve dövizlerle çalıştay’a katıldıkları görüldü.
“STRATEJİK PLANA GİRMEYEN BİR ŞEY YAPILMAYACAK”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından çalıştay’ın açılış konuşmasını Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay yaptı. Başkan Atabay katılımcılardan var olan sorunların çözümü ve düşüncelerin açık açık anlatılmasını ve sunulmasını isterken “Burada önemli olan şu; İlçemiz ve mahallemiz ne istiyor? Gönül rahatlığıyla anlatın. Net şekilde buradaki hazurun önünde dile getirin, çünkü stratejik plana girmeyen bir şey yapılmayacak. Burada Didim’in artıları eksileri yani sizlerin tespit ettikleriniz şeylerin girmesi önemli. Burada sizin de faydanız olacak. Burada bunları tespit edeceğiz ki Aydın Büyükşehir’in stratejik planına girsin.” dedi.
“HER ŞEY PLANLAMA DAHİLİNDE OLACAK”
Atabay İlçenin kaynaklarının en iyi şekilde halka dönmesi için halkın önerilerine ihtiyaç olduğunu ifade ederek “Artık hiçbir şey eskisi gibi değil, her şey planlama dahilinde olacak. Biz yapacağımız işeri halka döndürmeye çalışacağız. Belediyenin ana görevi bu olacak. Teknik ekiple beraber vizyonumuz çerçevesinde yapılacak. Bu noktada duygu ve düşüncelerinizi önemsiyoruz. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Didim’in stratejik planını hakkında Çalıştay yöneticisi Kamu hukuku uzmanı Erkan Karaaslan Stratejik planlamada halkın doğrudan katılımı ile bütçenin hazırlanacağını belirterek Kasım ayında bunun deklere edilip 5 yıl boyunca ilan edileceğini söyledi. Didim’in kendine has sorunları ve özel durumları olduğunu ifade eden Karaaslan “bu durumu en iyi o kentte yaşayanlar bilir. Çözümü de yine onlar bilir.” dedi.
Didim’in stratejik planlamasıyla ilgili önceden anket ve benzeri yöntemlerle çalışma yapıldığını kaydeden Karaaslan “Stratejik planlamaları seçim zamanlarında verilmiş vaatler gibi düşünün. Çünkü halk sizi onları yapsın diye görev veriyor ve sizin adınıza meclis üyeleri takibini yapıyor. Stratejik planı kabul etmeyen yönetimler yönetimden düşer. Belediye bütçeleri stratejik plana göre hazırlanır.” dedi.
Bütünşehir yasasıyla birlikte, Büyükşehir sınırları içindeki ilçe belediyelerinin büyük oranda yetkilerinin alındığını hatırlatan Karaaslan, “Yeni yasa, çalıştayda bazı konuların gündeme gelmesinde belirleyici olacak. Örneğin Didim’deki borusu patlamış suyun muhatabı Büyükşehir Belediyesi olacak. Didim’de yerel hizmetler artık sadece Didim Belediyesi’nin olanaklarıyla değil, büyük bir bölümü Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin olanaklarıyla verilecek. Su ve Kanalizasyon, itfaiye yönetimi, ulaşım hizmetleri, otogar, mezbaha, hal yönetimleri, ilaçlama, büyük parklar, belirli metrekareleri aşan yollar, otoparkların yönetimi, katı atık bertarafı, atık suyun yönetimi, mezarlık yönetiminin tamamı Didim Belediyesinden alınarak Aydın Büyükşehir Belediyesine devredildi” dedi.
Konuşmanın ardından çalıştaya katılan katılımcılar Didim’in fırsatları, tehditleri, zayıf ve güçlü yönleri hakkında önerilerini sundu. Katılımcılar fırsatlar noktasında “Güneş turizmi, Rüzgar sörfü turizmi, tarih turizmi, Akbük koyu turizmi Sağlık turizmi, Arazilerin yüz ölçümlerinin büyüklüğü, spor turizmi olanaklarının yaratılması, Bilicilik merkezi zeytin-seracılık” fırsat olarak sunuldu. Tehdit olarak ta kanalizasyon ve su sorunu, bozuk yollar, Akbük’te vidanjör yetersizliği, çocuk oyun alanlarının yetersizliği” konuları dile getirildi.
Çalıştay’ın ardından yapılacak olan çalışmayla tamamlanacak stratejik plan, Didim Belediyesi Meclisine geleceği ve onaylanmasının ardından Didim Belediyesi web sayfasında yayınlanarak ve 5 yıl boyunca kalacağı belirtildi.